Crna kronika

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću, lakše ozlijeđene dvije osobe

28-02-2022 • 10:09
Rva
Izvješće PU požeško-slavonske za protekli vikend.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 22-godišnji putnik kao i vozač protiv kojeg slijedi prekršajni nalog

U nedjelju 27. veljače 2022. oko 13.15 sati u mjestu Gradac, 22-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,01 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku te sletio u putni kanal gdje je prednjim dijelom vozila udario u stablo, a potom u betonski most nakon čega je došlo do odbacivanja vozila na kolnik. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 22-godišnji putnik kao i vozač protiv kojeg slijedi prekršajni nalog.
Bilježimo i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Osječka i svetog Roka.

Rezultati pojačanih mjera

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 55 prekršaja, od čega ističemo jednog recidivista, po četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, po 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 29 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 27. veljače 2022. oko 0.05 sati u Požegi u Ulici svetog Roka gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 57-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,80 promila  upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 57-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.