Politika

Projekt javne rasvjete vrijedan gotovo 5 milijuna kuna u Općini Velika

18-10-2022 • 12:42
Rva
"Zastarjela rasvjeta predstavlja veliko opterećenje za proračun, a provedbom ovog projekta će se znatno smanjiti potrošnja električne energije."

Općina Velika je kod Hrvatska banke za obnovu i razvitak realizirala kredit za pokriće troškova energetske obnove sustava javne rasvjete tzv. „ESIF krediti za javnu rasvjetu“ koji su formirani s ciljem podupiranja ostvarenja energetskih ušteda u sustavima javne rasvjete provedbom mjera energetske obnove.

“Javna rasvjeta u Općini Velika s postojećim rasvjetnim tijelima na bazi visokotlačnog natrija i žive u većini slučajeva ne udovoljava minimalnim kriterijima zaštite okoliša od svjetlosnog onečišćenja. Zastarjela rasvjeta predstavlja veliko opterećenje za proračun, a provedbom ovog projekta će se znatno smanjiti potrošnja električne energije.” – poručili su iz Općine putem svoje službene stranice.

Vrijednost projekta energetske obnove sustava javne rasvjete je 4.935.825,00 kuna, a početak radova na istome se očekuje uskoro, budući da je postupak javne nabave pri samom kraju.