Društvo

Profesori iz Azerbajdžana, Brazila, Indije, Gruzije, Moldavije i BiH na prijemu u Gradskoj kući

09-03-2022 • 13:51
Rva
Već po tradiciji, Veleučilište u Požegi dva puta godišnje organizira Međunarodni tjedan učenja.

Na Veleučilištu u Požegi u tijeku je Erasmus međunarodni tjedan učenja u sklopu kojega u Požegi borave profesori iz Azerbajdžana, Brazila, Indije, Gruzije, Moldavije i BiH. Danas im je dobrodošlicu u Požegu uputio i zamjenik požeškog gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.

“Požega je grad bogate povijesti, a u suradnji s vama i našim Veleučilištem želimo graditi bolju budućnost za naraštaje koji dolaze. Ovo je najbolji način za uspostavljanje komunikacije među našim državama i narodima jer jedni od drugih zasigurno možemo puno toga naučiti. Mi smo mali grad, ali voljan za povezivanje s cijelim svijetom.” – rekao je zamjenik Miličević.

Već po tradiciji, Veleučilište u Požegi dva puta godišnje organizira Međunarodni tjedan učenja, a ovoga puta u Požegi se okupilo deset predstavnika partnera u projektu. Nakon svih epidemioloških problema uzrokovanih pandemijom, uspjeli su organizirati tradicionalni Erasmus tjedan učenja.

Također smo pisali – Veleučilište i Grad Požega – Pomoć studentima iz Ukrajine

Ove godine imaju čast organizirati ga tijekom Dana grada Požege rekao je zamjenik dekana doc.dr.sc. Berislav Andrlić

“Projekt se provodi tako da kod svakog profesora u redovnoj nastavi gostuje jedan kolega iz inozemstva. Istaknuo bih naše dugogodišnje partnere iz Brazila, a imamo i nove partnere iz Moldavije. Uz njih su kolege iz Bosne i Hercegovine, Indije, Gruzije i Azerbejdžana. Riječ je o gostima s ekonomskih fakulteta, prehrambene tehnologije, gastronomije i fakulteta koji se dotiču STEM područja.” – rekao je zamjenik dekana doc.dr.sc. Berislav Andrlić.