Crna kronika

Požežanina se sumnjiči da je prevario sistem i zaradio 179 tisuća kuna

13-06-2022 • 15:24
Rva
Sumnjiči se da je počinio kazneno djelo „Povreda vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Povreda vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“, naime on je kao odgovorna osoba udruge s područja Požege podigao novac s računa navedene udruge u iznosu od preko 179.000,00 kuna, a da je za utrošak gotovine posjedovao samo djelomičnu dokumentaciju, odnosno vodio je poslovne knjige na način da je unosio neistinite podatke čime je bila otežana preglednost poslovanja i utvrđivanja imovinskog stanja.

Prijavio prijevaru

U subotu 11. lipnja 2022. policijskim službenicima je prijavio 49-godišnjak s područja Pleternice da je u ožujku 2022. naručio i platio 20 prostornih metara drva za ogrjev od nepoznate osobe koja mu je isporučila  manju količinu drva od dogovorenog te se smatra prevarenim.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljno predali i pronašli eksplozivne tvari

U subotu 11. lipnja 2022. na području Kutjeva, 62-godišnjak je prilikom čišćenja stare kuće i dvorišne zgrade pronašao zračni pištolj, kuburu, dvije ručne bombe i 30 komada streljiva.

Istoga dana, u mjestu Korita 65-godišnjak je u šumi pronašao tromblonsku minu.

Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Jakšić, u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog i u Požegi u Ulici Snježne Gospe te bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu u Bolničkoj ulici.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 58 prekršaja, od čega ističemo po sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i  ne korištenja sigurnosnog pojasa te 23 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 10. lipnja 2022. oko 17.30 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici gdje je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao 25-godišnji vozač. 25-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.