Crna kronika

Potukli se muškarci starosti 26, 64 i 67 godina, ima ozlijeđenih

11-11-2022 • 09:34
Rva
Ispred ugostiteljskog objekta su se tjelesno sukobila trojica muškaraca starosti 26, 64 i 67 godina.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da su se dana 27. rujna 2022. oko 19 sati u mjestu Prekopakra u Ulici dr. Ante Starčevića ispred ugostiteljskog objekta, tjelesno sukobila trojica muškaraca starosti 26, 64 i 67 godina i tom prilikom je 26-godišnjak lakše ozlijeđen. Protiv svih počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Vilima Justa te bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Republike Hrvatske.

Vozači oprez – pojačane mjere u prometu

Tijekom nadolazećih dana čekaju nas već tradicionalne proslave „Martinja“ te se može očekivati da će određeni broj vozača nakon što su konzumirali alkoholna pića upravljati vozilima, policijski službenici će na području cijele Policijske uprave pojačano poduzimati mjere i radnje nadzora prema takvim vozačima kako bi se spriječilo njihovo sudjelovanje u prometu.

Pojačane aktivnosti počet će se provoditi u petak 11. studenoga i trajat će do ponedjeljka 14. studenoga, u koje će vrijeme (posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima) biti provedene posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače.

Tijekom noći sa subote na nedjelju 12./13. studenoga 2022. bit će provedena i akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu, ali i na sve druge prometne prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s događanjem prometnih nesreća, naročito prekršaji iz skupine tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Uz  nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droga, pojačano će se nadzirati i vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi pojačani nadzor recidivista – višestrukih počinitelja prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.