Crna kronika

Policija zaustavila gospodina na biciklu s 3,13 promila

05-12-2022 • 08:13
Rva
Policija zaustavila gospodina na biciklu s 3,13 promila.

Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske: U nedjelju 4. prosinca 2022. oko 16.55 sati u mjestu Antunovac u Ulici Poljanska, policijski službenici su zaustavili 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,13 promila upravljao biciklom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 69 prekršaja, od čega izdvajamo 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 3. prosinca 2022. oko 19.55 sati u mjestu Prekopra u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,47 promila upravljao 43-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 43-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 19.700,00 kuna i  zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.