Crna kronika

Policija provodi akciju u prometu, pripazite na ove dvije stvari

17-06-2022 • 09:05
Rva
Policija provodi akciju u prometu, pripazite na ove dvije stvari.

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provoditi će se u noći sa subote na nedjelju 19. i 20. lipnja 2022.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske upozoravaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili  kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, on je u ožujku 2022. dovezao manju količinu drvne mase od dogovorene 49-godišnjaku s područja Pleternice.

Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Oštećenje tuđe stvari

U razdoblju od 13. do 16.lipnja 2022. u mjestu Omanovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio metalnu kliznu ogradu i savinuo metalni stup u vlasništvu 87-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Prometne nesreće tijekom proteklih 48 sati

Tijekom proteklih 48 sati na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreća s materijalnom štetom u Kutjevu i mjestu Kamenski Vučjak i dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Svetog Trojstva i u Zrinskoj ulici.