Crna kronika

Policija: 40-godišnjakinja nedozvoljeno posjedovala kuburu

14-10-2022 • 08:17
Rva
Policija: 40-godišnjakinja nedozvoljeno posjedovala kuburu.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Pakraca i utvrdili da je nabavila i neovlašteno posjedovala kuburu. Protiv 40-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Nepoznati počinitelj oštetio ogradu

U četvrtak 13. listopada 2022. u jutarnjim satima u mjestu Alilovci na odlagalištu otpada, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio metalnu žičanu ogradu u vlasništvu trgovačkog društva s područja Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Dragovoljno predao streljivo

U četvrtak 13. listopada 2022. na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 47 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske zabilježen je bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Josipa Jurja Strossmayera.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.