Crna kronika

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

20-12-2022 • 08:59
Rva
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću.

U ponedjeljak 19. prosinca 2022., policijskim službenicima je prijavila 83-godišnjakinja da joj je u razdoblju od 3. do 14. prosinca 2022. u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz kuće otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Anonimni građanin dragovoljno predao ručne bombe

U ponedjeljak 19. prosinca 2022. na području Pakraca, anonimni građanin je prilikom čišćenja imanja pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao sedam ručnih bombi. Navedena eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U ponedjeljak 19. prosinca 2022. oko 13 sati u Pakracu na Trgu dr. Franje Tuđmana, 44-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,48 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prednjim lijevim dijelom vozila udario u desnu bočnu stranu propisno parkiranog teretnog automobila marke „Renault“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirao 19-godišnjak. Nakon prometne nesreće 44-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Nadalje, 44-godišnjaka su naknadno pronašli policijski službenici i on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će uz optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Nurkovac te bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Mlinskoj ulici.