Kultura

300 plesača na ovogodišnjem Plesokazu povodom Dana grada Požege

01-03-2022 • 09:42
Tena Protić
Najavljen je ovogodišnji Plesokaz koji će se održati u povodu obilježavanja Dana grada Požege od 4. do 6. ožujka.

Na tiskovnoj konferenciji koja je održana u Gradskom kazalištu Požega najavljen je ovogodišnji Plesokaz koji će se održati u povodu obilježavanja Dana grada Požege. Od 4. do 6. ožujka u Požegi će gostovati 300 plesača, voditelja i koreografa iz 35 plesnih ansambala. U Plesokazu će sudjelovati plesači iz 23 gradova Češke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Plesat će se tri tematske večeri u Gradskom kazalištu Požega.

Petak 4. ožujka s početkom u 19 sati održat će se “Večer umjetničkih plesnih škola i akademija”.

Subota 5. ožujka s početkom u 19 sati održat će se “Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta”.

Nedjelja 6. ožujka s početkom u 19 sati održat će se “Večer show, jazz, hip hop, break i step plesa

Voditeljica programa sve tri festivalske večeri je akademska i televizijska glumica, redateljica Sara Stanić.

“Happy to meet” radionice u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc

Sva tri festivalska dana Plesokaza, u jutarnjim satima će se u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održati „Happy to meet“ radionice suvremenog plesa. Plesači će se družiti i plesati pod vodstvom renomiranih pedagoga Barbare Mamić i Sare Škrobe s Akademije dramske umjetnosti, nastavnički smjer plesnog odsjeka iz Zagreba, te Endi Schrotter i Lara Frgačić, profesionalni plesni umjetnici iz Zagreba.

Također će za sve goste Plesokaza biti upriličen poseban program dobrodošlice s gostujućom plesnom predstavom u sklopu projekta „Svi na plesnu predstavu“.

Plesna predstava „INDIVIDUE(T)“ u produkciji SABMARINE i Zagrebačkog plesnog centra održat će se svakog dana festivala s početkom u 17 sati. Nakon svake večeri Plesokaza publika i gosti zabavit će se uz Plesokaz Disco Dj Party by Topa u Kazališnoj kavani.

Također smo pisali – “Svi na plesnu predstavu” započinje u ovu subotu

“Posebno mi je drago što ćemo u gradu Požegi ugostiti plesače koji će ovdje boraviti tri dana. Tako da će moći uživati u programu i onim danima kad ne nastupaju. Ekipa koja radi na Plesokazu su također djelatnici Gradskog kazališta Požega. Također će biti prijenos na YouTube kanalu svake festivalske večeri, pa nam se tu pridružio Damjan Pirović koji će sve to snimiti. U organizacijskom timu su Laura Lončar, Anamarija Jakoubek, Slavica Diklić, Krešimir Končar i Ljuba Munduković. To je jedna mala ali vrlo vrijedna ekipa koja već 21 godinu ovaj Plesokaz čini živim.” – rekla je Ilijana Lončar.

Tiskovna konferencija Plesokaz

Prijenos Plesokaza bit će na YouTube kanalu Plesne radionice Ilijane Lončar.

“Pozivam sve građane grada Požege da putem naše web stranice rezerviraju svoje karte. Ulaz u kazalište je još uvijek s covid potvrdama, no ima dovoljno mjesta. Sve informacije dostupne su i na Facebook događaju i na našoj web stranici.” – dodala je Ilijana Lončar.

Veliki popis gostiju i plesača Plesokaza dostupan je na stranici Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar.