Kultura

Plesači iz Požege plasirali se u Španjolsku i Italiju

04-04-2022 • 08:45
Tena Protić
Požega je bila domaćin 22. Državnog prvenstva u Twirlingu i 25. Državnog prvenstva u mažoret plesu.

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc proteklog vikenda održana su dva natjecanja koja su okupila oko 1000 sudionika. Požega je bila domaćin 22. Državnog prvenstva u Twirlingu i 25. Državnog prvenstva u mažoret plesu, pod pokroviteljstvom Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Na natjecanje je došlo 19 predstavnika gradova Hrvatske, a među njima je bio i Twirling klub Požega te Požeške mažoretkinje.

Marina Mihelčić rekla je kako je ovo ponovo uspjeh njihovih seniora, ali i juniora te mlađih juniora. Na twirling natjecanju osvojili su 5 zlatnih odličja, 3 srebra, 2 bronze, te se kvalificirali za odlazak u Španjolsku.

Nia Barišić strutting u X – zlato, Benjamin Iličić Solo wbtf – zlato, Lukrecija Iličić Freestyle – srebro, Antonela Grgić Freestyle – bronca, Elena Kormanjec Freestyle – srebro, Benjamin Iličić Freestyle – zlato, Stela Devčić i Rebeka Volner Par – bronca, Mirta Bajt i Ines Podgornjak Par – zlato. Team Junior –srebro i Team Senior – zlato.

Na mažoret natjecanju osvojili su 4 zlatne,2 srebrne i 3 brončane medalje, te se također kvalificirali za odlazak na u Španjolsku.

Benjamin Iličić + Adrijana Jurić – zlato, Exibition seniori – zlato, Exibition juniori – zlato. Grupa sa rekvizitima juniori –bronca, Grupa sa rekvizitima seniori – zlato. Benjamin Iličić – solo – srebrna medalja, Marširajuća grupa – srebro. Tanja Dragaš + Nikolina Pataki – duo juniori – bronca te Pom poni – bronca.

„Oštra borba vodila se ova tri dana, među natjecateljima. Naši natjecatelji su presretni, jer su u tri dana osvojili 9 zlatnih, 5 srebrnih i 5 brončanih medalja. Iako je prvenstvo tek završilo, krećemo sa treninzima kako bi bili najbolji i na Europskom u Španjolskoj. Osim medalja za osvojena mjesta, naši natjecatelji koji su se natjecali na više od deset Državnih prvenstava, dobili su priznanja. To su Benjamin Iličić, Mirta Bajt, Elena Kormanjec i Ines Podgornjak.“ – rekla je Marina Mihelčić.