Kultura

[FOTO] Otvorenje 22. Državnog prvenstva u Twirlingu

01-04-2022 • 13:32
Tena Protić
Najbolji na prvenstvu odlaze na Europski kup u Španjolskoj i Svjetsko prvenstvo u Torinu.

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc započelo je 22. Državno prvenstvo u Twirlingu. Najbolji na prvenstvu odlaze na Europski kup u Španjolskoj i Svjetsko prvenstvo u Torinu. Domaćin je Grad Požega, a organizatori su organizatori su Požeške mažoretkinje i Twirling klub grada Požege.

Požega je i ovog vikenda domaćin dvaju natjecanja koje će okupiti preko 900 plesača iz twirling i mažoret plesa.

Na 22. Državnom prvenstvu u Twirlingu natječu se plesači koji predstavljaju Split, Sinj, Vodice, Viškovo, Mursko Središće, Ludbreg, Krapinu, Koprivnicu, Goričan, Kaštela, Kraljevec, Čakovec te domaćina Požegu.

Prvenstvo je svečano otvorila voditeljica Plesnog studija i organizator Marina Mihelčić, koja je svim sudionicima poželjela dobrodošlicu u grad Požegu.

“Izuzetno mi je drago da će ovo Državno prvenstvo biti pod manjim stegom nego kao ona prijašnja, te da će se djeca danas barem malo bolje osjećati nego za vrijeme kad nas je patio covid. Drago mi je da ste sa nama i da ćemo se danas boriti za odlazak na Europski kup u Španjolsku i na Svjetsko prvenstvo Torino. Ja se toplo nadam da ste od svih ozljeda, bolesti, izolacija sada ovdje ipak došli zdravi i sretni, te da ćete uživati u svojim nastupima, a mi uživati gledajući vas.” – rekla je Marina Mihelčić.