Scena

Ovog vikenda započinje nam Advent u Požegi

29-11-2022 • 08:00
Rva
Otvorenje klizališta te koncert Brune Oberan Bošković & Big Band Youth Orchestra u subotu. Nedjelja nam donosi "Požegi s ljubavlju" i koncert Klape sv. Lovro.

Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati od 26. studenog do 31. prosinca temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege, naglasila je tako direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda. Centar Požege postat će mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja kojeg donose bogatim programom namijenjenim svim uzrastima.

„Nastojali smo osmisliti program znatno proširen i obogaćen novim sadržajima, ujedno namijenjen svima, a iz kojeg bi izdvojila programe koji su za naše najmlađe – Pričaonica Bake mraz, radionica izrade ukrasa za bor, izrade božićnih čestitki, ukrašavanja božićnih kolača, kino večer uz toplu čokoladu i dekicu, kazališne predstave, doček sv. Nikole i Djeda mraza…“ – dodala je direktorica Mirna.

Što se tiče glazbenog programa, Advent u Požegi otvara se 3. prosinca nastupom Brune Oberan Bošković & Big Band Youth Orchestra, te Požeških mažoretkinja i Plesnog studija Marine Mihelčić. Koncert otvorenja održat će se u 19 sati u Šetališnoj zoni, uz bogatu gastronomsku ponudu i adventske kućice. Prethodno tome bit će otvoreno klizalište na prostoru Osnovne škole Antuna Kanižlića u 18 sati, također prigodnim programom Požeških mažoretkinja.

U nedjelju smo ponovno u Šetališnoj zoni jer nas očekuje koncert Klape sveti Lovro iz Požege s početkom u 19 sati. Osim glazbenog dijela, u nedjelju će Sportska dvorana Tomislav Pirc biti ispunjena plesom. Svi su pozvani pogledati tradicionalnu priredbu Požeških mažoretkinja „Požegi s ljubavlju“, a ovogodišnja tema je Movie night.

Cijeli program dostupan je na web stranici Adventa u Požegi.