Scena

Predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Požegi

25-11-2022 • 11:20
Rva
Zabava, druženje, fini domaći specijaliteti, jedinstveni događaji, ali i istinski blagdanski ugođaj ove ćemo godine dovesti u sami centar našeg grada – šetališnu zonu.

Bliži nam se početak Adventa u Požegi, bajkovita atmosfera i mirisi blagdana, te raznovrsni glazbeni i zabavni program za sve uzraste čine ove godine grad Požegu nezaobilaznim mjestom susreta u adventsko vrijeme. Turistička zajednica Grada Požege priprema pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti svaki ukus i najzahtjevnijeg posjetitelja, a direktorica Mirna Šimunović Svoboda je na današnjoj konferenciji za medije predstavila program Adventa.

Zabava, druženje, fini domaći specijaliteti, jedinstveni događaji, ali i istinski blagdanski ugođaj ove ćemo godine dovesti u sami centar našeg grada – šetališnu zonu.

„Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati od 26. studenog do 31. prosinca temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege. Od 3. do 31. prosinca centar Požege postat će mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja kojeg vam donosimo bogatim programom namijenjenim svim uzrastima.“ – rekla je Šimunović Svoboda.

Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić izrazio je zadovoljstvo programom ovogodišnjeg adventa u nadi da će i građani te gosti biti zadovoljni.

„Potrudili  smo se da osiguramo uvjete s kojima će građani nadam se biti zadovoljni. Advent nije samo u Požegi, advent je i u drugim gradovima i općinama naše županije, što je meni osobno jako drago. Kao što će dolaziti iz drugih mjesta u Požegu, tako će Požežani posjetiti adventska događanja u našim susjednim mjestima. Nastojali smo ove godine doista iskoordinirati da se događanja ne poklapaju, nadamo se da će biti više vremena, prostora i mogućnosti za sve. Pozivam sve da posjete Advent u Požegi i da uživaju u programu koji je Turistička zajednica s ostalim ustanovama u suradnji pripremila.“ – rekao je dr.sc. Željko Glavić.

Klizalište će se ove godine smjestiti u dvorište Osnovne škole Antuna Kanižlića, a otvorenje će uljepšati Požeške mažoretkinje.

Otvorenje klizališta održat će se u subotu 3. prosinca u 18 sati, a tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović najavio je kako je spremno 150 pari klizaljki kako bi svi mogli uživati. Klizalište je nešto veće i s više sadržaja nego dosadašnjih godina, naglasio je.

“Klizalište će raditi od 10 do 21 sat, osim vikendom gdje ćemo produžiti rad do 22 sata. Na Božić će klizalište raditi od 16 do 22 sata, kao i na Novu godinu i na Tri kralja. Predviđeno radno vrijeme je do 8. siječnja 2023. godine. Nadam se da će lokacija biti dobra, blizu je trgu. Djelatnici već to rade godinama, ove godine je klizalište nešto veće i bogatijeg sadržaja. Za najmlađe smo organizirali školu klizanja koju će voditi Ilijana Lončar, termini će biti od 10 do 10,45 sati prijepodne i od 14,30 do 15,15 sati poslijepodne. Vodili smo se tako da ne remetimo termine ostalih građana koji bi došli na klizanje. Cijena ulaznice je 10,00 kuna ili 1,33 eura.” – rekao je Željko Mitrović.

Osim klizališta u dvorištu Osnovne škole Antuna Kanižlića, priprema se i “Advent u Kanižliću” te tradicionalni humanitarni Božićni sajam koji će se održati 15. prosinca. Sredstva su namiijenjena za pomoć učenicima slabijeg imovinskog statusa prilikom izvođenja terenske nastave, najavila je Ksenija Teskač.

Doček Nove godine bit će održan u Šetališnoj zoni uz bend Twist Off.

Tradicionalno će se na klizalištu održati mali doček “Dječja Nova godina – Drvo bajki” koji će započeti u 18 sati. Također, na klizalištu će biti održan mini disco na ledu s početkom u 18,30 sati.

Od glazbenog dijela najavljeno je nekoliko koncerata, a posebno će se izdvojiti koncert Brune Oberan Bošković & Big Band Youth Orchestra koji će otvoriti Advent 3.12. s početkom u 19 sati. Klapa sveti Lovro će u nedjelju 4.12 održati koncert s početkom u 19 sati.

Zanimljiv koncert će se održati 10.12. kad nam nastupaju Ivana Banfić, Minea & Ella – Back to 90’s, s početkom u 20 sati. Koncert grupe Dalmatino održat će se 23.12. s početkom u 20 sati.

Koncerti i doček Nove godine održat će se u Šetališnoj zoni kod zgrade Suda.

Cijeli program dostupan je putem QR koda na fotografiji ispod, ili na web stranici Adventa.