Kultura

Ovog vikenda idemo “Plesom kroz život”

15-06-2022 • 10:05
Tena Protić
Ilijana Lončar je pozvala sve sugrađane da prate njihove manifestacije i plesne nastupe, jer oni sve to rade zbog građana Požeštine.

Pred kraj svoje plesne sezone, Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar ovog vikenda organizira produkciju „Plesom kroz život“. U Gradskom kazalištu Požega kroz tri termina, 150 plesača će predstaviti svoje umijeće, i to u dobi od 3 do 17 godina. Osim najave produkcije, Ilijana Lončar se osvrnula na realizirana gostovanja diljem Hrvatske te najavila buduća gostovanja u Varaždinu, Puli i Šibeniku, te nastup na Festivalu Kulena&Vina u Požegi.

Također je najavila i preostale dvije predstave “Ninabu” i “Generacija  XYZ” projekta “Svi na plesnu predstavu” koje će se održati 25. lipnja 2022. u Gradskom kazalištu Požega kao svečana završnica plesne sezone.

„Prvi događaj koji nas izuzetno veseli je 22. godišnja produkcija „Plesom kroz život“, ovaj vikend 18. i 19. lipnja. U subotu je prva izvedba u 11 sati, zatim su u nedjelju druge dvije izvedbe u 11 i 18 sati. Predstavit će se ukupno 150 plesača u dobnim skupinama od 3 do 17 godina, to je deset plesnih grupa s 12 koreografija.“ – rekla je Ilijana.

„Nedjeljnu jutarnju izvedbu prenosit ćemo i uživo na YouTube kanalu Plesne radionice Ilijane Lončar, tako da i oni koji nisu u gledalištu mogu pogledati taj program. Veliko mi je zadovoljstvo reći da smo sve tri izvedbe popunili, imamo potvrdu županice Antonije Jozić da će doći na premijernu izvedbu. Program se održava uz potporu Požeško-slavonske županije i Grada Požege.“ – dodala je Ilijana.

„Jedan pred dio produkcije „Plesom kroz život“ smo otplesali u Zagrebu i u Sisku, izuzetno nam je drago da smo tamo pozvani, te da smo dali podršku jednom mladom plesnom studiju iz Siska, naših dugogodišnjih prijatelja. Nakon naše godišnje produkcije, očekuje nas dodjela pohvalnica svim našim plesačima, ali tu nije kraj našim nastupima u Požegi.” – rekla je Ilijana.

“Pozvani smo sudjelovati u plesno-glazbenom programu Ivanjskog krijesa, 21. lipnja na Trgu Svetog Trojstva, gdje ćemo se predstaviti s četiri uzrasne grupe.“

„Posebno zadovoljstvo mi je najaviti i završetak ovosezonske projekcije „Svi na plesnu predstavu“, naime 25. lipnja u 11 sati u Gradskom kazalištu Požega, ponovit ćemo drugu izvedbu predstave Ninabu, kazališta MalaScena i Umjetničke organizacije Shooma. Ona je namijenjena bebama od 3 mjeseca do 18 mjeseci, stoga pozivam sve zainteresirane da se uključe u ovu vrlo zanimljivu interaktivnu predstavu.“ – dodala je Ilijana.

Iako krajem lipnja završavaju edukacijske programe, nastavljaju gostovanja diljem Hrvatske. Stoga se posebno vesele što će nakon dvije godine ponovno posjetiti Istarsko narodno kazalište u Puli gdje će gostovati 28. lipnja sa 16 plesača Umjetničke organizacije.

„Veselje posebno kao i svake godine, idemo na 11. Šibenski festival, naš termin nastupa u trajanju od 30 minuta je 29. srpnja. Biti ćemo gosti festivala kojeg ćemo popratiti od samog početka do kraja, pratit ćemo sve predstave jer je doista respektabilan popis izvođača – iz Izraela, Mađarske i Amerike.“ – dodala je Ilijana Lončar.

Nedavno su se vratili s gostovanja iz Zagreba gdje su mališani od 4 i 5 godina uspjeli izboriti finale, stoga će u studenom nastupiti u kategoriji „Trepsić“ među najboljim koreografijama odabranih od stručnog povjerenstva.

„To nam je već u idućoj sezoni, a naši upisi počinju 22. kolovoza. Nadamo se još uspješnijoj idućoj 23. sezoni. Uz sve ove lijepe stvari, nadam se da će nam se situacija s problemima koje imamo s cijenama režija i plina, malo srediti. Jer ako u jesen nastavimo s ovako bijesnim cijenama vezanim uz najam i sve, ne znam kako ćemo uspjeti sve to zaokružiti kao što je bilo do sada.“ – dodala je Ilijana Lončar.

Za kraj je pozvala sve sugrađane da prate njihove manifestacije i plesne nastupe, jer oni sve to rade zbog građana Požeštine.