Kultura

U petak otvorenje izložbe ”Ples je sestra muzike, poezije i plastike”

02-03-2022 • 09:04
Rva
Ovog petka će se povodom Dana žena održati otvorenje izložbe ''Ples je sestra muzike, poezije i plastike'', akademske kiparice Tatjane Kostanjević.


Ovog petka će se povodom Dana žena održati otvorenje izložbe ”Ples je sestra muzike, poezije i plastike”, akademske kiparice Tatjane Kostanjević. Otvorenje izložbe će se održati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica s početkom u 18 sati.

Tatjana Kostanjević rođena je 1963. u Rijeci, a kao samostalni umjetnik živi i stvara u Požegi.

Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1988. godine. Svojim umjetničkim radom predstavila se na pedesetak samostalnih izložbi te je isto toliko njenih skulptura postavljeno na javne površine.

Stručna hrvatska likovna kritika prepoznala ju je i istaknula kao značajnu kiparicu u relacijama suvremene hrvatske umjetnosti koja se iznimno uspješno hvata u koštac s pokretom u skulpturi. Njena kiparska djela karakteriziraju živost, podatnost i elegancija pokreta, bilo da se radi o portretima u bronci, figurama ili medaljama.

izložbe

Za doprinos u kulturi dodijeljena joj je 2010. godine nagrada Grada Požege. Požega je u listopadu 2012. na šetnici uz Orljavu dobila Teslu, skulpturu ljudske veličine koju potpisuje Tatjana Kostanjević.

“Svakako nam se pridružite u petak na otvorenju izložbe gospođe Kostanjević s početkom u 18 sati!” – dodaju iz Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica.

Iz kulture – 300 plesača na ovogodišnjem Plesokazu povodom Dana grada Požege