Društvo

Otvoreni su e-Upisi za Dječji vrtić u Požegi

12-05-2022 • 07:05
Tena Protić
Više o tome rekle su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege, Maja Petrović i ravnateljica Dječjeg vrtića Požega, Sanela Kovačević.

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET provode projekt pod nazivom Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove. U praksi to znači da se ove godine po prvi puta upisi u Dječji vrtić Grada Požege obavljaju putem nacionalnog portala e-Upisi, odnosno putem nacionalnog portala e-Građani. Više o tome rekle su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege, Maja Petrović i ravnateljica Dječjeg vrtića Požega, Sanela Kovačević koje su gostovale u jutarnjoj emisiji kod Matka.

Upisi će trajati od 12. svibnja do 20. svibnja 2022. godine, a objava rezultata bodovanja će uslijediti 6. lipnja 2022.godine.

“Sustav prijave je vrlo jednostavan te se nadamo da će svaki roditelj uspješno izvršiti prijavu svog djeteta, a u slučaju nedoumica svatko je slobodan nas kontaktirati i zatražiti pomoć. Detaljne informacije o načinu podnošenja prijava i same procedure upisa će biti objavljene na našoj mrežnoj stranici vrtića. S obzirom na to da smo prošle pedagoške godine imali veliki interes za uključivanjem djece u naše programe, ove godine očekujemo sličnu situaciju, stoga roditelje pozivamo na razumijevanje jer u vrtiću nastojimo poštivati sve propise iz područja RPOO-a. – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Požega Sanela Kovačević.

Dokumenti za preuzimanje su objavljeni na stranici Dječjeg vrića, a prijave se vrše na stranici e-Upisi

Grad Požega odlučio je biti sastavni dio ovog nacionalnog projekta i to zbog činjenice da ovaj način upisa omogućava roditeljima jednostavnije izvrše prijave za upis svoga djeteta, s dokumentacijom koja je dostupna online u nacionalnim registrima, izvrše prijave za upis svoga djeteta.

“Popis nužne dokumentacije i dokaza o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu koje je roditelj dužan priložiti prilikom podnošenja prijave za upis, sadržan je u Pravilniku o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u Dječjem vrtiću Požega koji je Upravno vijeće Dječjeg vrtića Požega usvojilo na prošloj sjednici.

“Planom upisa, koji je u skladu s odredbama Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe, ove godine planiran je upis 100-tinjak djece.”

“Svjesni smo da taj broj nije u skladu s potrebama naših građana te poduzimamo sve potrebne radnje kako bi povećali kapacitete dječjih vrtića. Gotova je projektna dokumentacija za izgradnju dva nova objekta, u Požegi Pod gradom i u Mihaljevcima, a koje ćemo prijaviti na poziv Nacionalnog programa oporavka i otpornosti. Nadamo se da ćemo što prije moći omogućiti upis što većem broju korisnika.” – rekla je pročelnica Maja Petrović.

Sve upite vezane uz sam sadržaj prijava i dokumentaciju koju je potrebno priložiti, kao i za tehničke poteškoće prilikom upisa, slobodno se obratite Dječjem vrtiću Požega gdje će biti omogućena podrška administratora.

Cijeli razgovor kod Matka poslušajte na našem Mixcloudu