Crna kronika

Osumnjičen za kazneno djelo „Uništenje ili oštećenje javnih naprava“

17-11-2022 • 08:49
Rva
32-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo „Uništenje ili oštećenje javnih naprava“

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Uništenje ili oštećenje javnih naprava“. Naime, osumnjičeni je u razdoblju od 11. do 14. listopada 2022. mjestu Kukunjevac u Ulici Franje Filipovića, uporabom radnog stroja oštetio telekomunikacijski kabel uslijed čega je došlo do prekida fiksnih telefonskih linija i interneta.

Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Požar u kući

U srijedu 16. studenoga 2022. oko 14 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici u kući, 28-godišnji vlasnik je ostavio upaljenu električnu grijalicu koja se nalazila u neposrednoj blizini kauča koji se uslijed djelovanja topline zapalio i izgorio. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 5.000,00 kuna.

Pronašao dvije protupješadijske mine

U srijedu 16. studenoga 2022. na području Lipika, 61-godišnjak je prilikom čišćenja tavana obiteljske kuće pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao dvije protupješadijske mine.

Navedena eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Pakracu u Bolničkoj ulici te bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Primorskoj ulici.