Društvo

Održana „Roštiljada i biciklijada u Zarilcu“

25-04-2022 • 12:11
Rva
Jučer je na prostoru zarilačkog ribnjaka održana manifestacija „Roštiljada i biciklijada u Zarilcu“.

U organizaciji ŠRD „Londža“ iz Zarilca, Grada Pleternice, pleterničke Turističke zajednice te Udruge „Mladi za mlade“, jučer je na prostoru zarilačkog ribnjaka održana manifestacija „Roštiljada i biciklijada u Zarilcu“.

Start biciklijade započeo je u 11 sati na Trgu bećarca u Pleternici, a bicikliste, među kojima je bila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić, oko podneva je u Zarilcu dočekao čobanac koji je pripremilo Lovačko društvo „Vražjak“ iz Sesveta.

Na roštiljadu se ove godine prijavilo više od 50 sudionika iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Zagrebačke županije, za što im je osiguran ugljen, meso i drva, a njihovo umijeće u pripremi mesnih delicija ocijenio je stručni žiri na čelu s Željkom Turalijom, poznatim kuharskim majstorom i prvakom Hrvatske u roštilju.

Prvo mjesto na natjecanju osvojila je Udruga „Dubovac“ iz Brodsko-posavske županije, drugo mjesto pripalo je ekipi Mjesnog odbora Zarilac, dok je treće mjesto osvojila ekipa koja je predstavljala Požeško-slavonsku županiju, a nagrade su im dodijelili gradonačelnica Marija Šarić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić te Ivan Aračić, predsjednik ŠRD „Londža“.

Gradonačelnica Šarić, pozdravivši sve nazočne, zahvalila je natjecateljima i sudionicima manifestacije na dolasku, a roštiljadu je posjetila i županica Antonija Jozić.

„Nakon dugo vremena uspjeli smo otvoriti ovu lijepu manifestaciji i skinuti maske. Očekujemo da ćemo sljedeće godine organizirati međunarodnu roštiljadu.“ – istaknula je gradonačelnica Šarić.

Izvor: pozeskivodic.hr

Ponovno se održava najveća roštiljada “Grill Slavonica”