Politika

Obilazak radova na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinu

22-07-2022 • 11:26
Tena Protić
Nakon što je u travnju položen kamen temeljac, započela je izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

Nakon što je u travnju položen kamen temeljac, započela je izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Nova zgrada nalazit će se odmah uz Opću županijsku bolnicu Požega, uz naglasak da je to idealno rješenje za još bolju suradnju i komunikaciju medicinskih službi. Radove na novoj zgradi danas su obišli županica Antonija Jozić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki te predstavnik izvođača radova Mario Šipoš ispred tvrtke L Projekt.

Zavod je započeo s radom 01. listopada 2011. godine kao zdravstvena ustanova za pružanje izvanbolničke hitne medicinske pomoći. Tu djelatnost obavlja na području cijele Požeško-slavonske županije s timovima smještenim u Požegi, Pakracu i Pleternici. Sjedište Zavoda je od osnivanja u Požegi u Ulici Matije Gupca 10, u prostorima Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. To je lokacija koja je s obzirom na prometnu povezanost i udaljenost od Opće županijske bolnice neprimjerena i bitno utječe na dostupnost te brzinu izlaska na intervencije pojedinih timova.

„Prva faza radova je gotova, otprilike je situirano 950 tisuća kuna od 4 milijuna ugovorenih u ovoj fazi. Rok za izvršenje radova je 31. listopada, mislim da sve teče u najboljem redu. Oprema je ovdje, ovaj dio koji se ograđuje, blok je ovdje. Najteži dio za ugradnju je kamena vuna, jer je najteže doći do materijala. Kao ravnatelj moju konstituirati da možemo biti jako zadovoljni s dinamikom i kvalitetom izvode radova.“ – rekao je ravnatelj Fabijan Barišić.

Položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu

„Isto tako kao i ravnatelj mogu iskazati zadovoljstvo s napretkom radova na izgradnji Zavoda za hitnu medicinu odmah pokraj naše Opće županijske bolnice u Požegi. Svjesni smo i znamo da smo išli na sklapanje okvirnog sporazuma, jer nemamo osigurana dostatna sredstva da bi završili cijelu zgradu, ali vjerujemo da ćemo u budućnosti ta sredstva uspjeti osigurati. Ono što mogu reći je da iz financijskih rezultata koje je ostvarila ustanova Zavod za hitnu medicinu, već sad možemo razmišljati o još jednom ugovoru, a to je za ugradnju stolarije na ovaj objekt. Dakle do kraja godine bi zgrada trebala biti pokrivena, ja se nadam da će do kraja godine isto tako biti ugrađena i stolarija, a onda u sljedećoj godini nadamo se sredstvima iz proračuna Županije, sredstva Zavoda, ali i računamo na državni proračun, odnosno Ministarstvo zdravstva.“ – rekla je županica Antonija Jozić.