Scena

Nova receptura kolača i torti u Dolce Viti!

16-03-2022 • 14:15
Tena Protić
Chocolatier Admir Karalić nam je otkrio više o novoj recepturi i ponudi koju će Dolce Vita imati za posjetitelje.

Dolce Vita je već godinama u centru Požege neizbježna lokacija za sve ljubitelje kvalitetnih kolača i torti. Kroz iskustvo i stalno usavršavanje svojih recepata, postali su prepoznati od strane mnogih stanovnika Požeštine, ali i dalje. No ne žele stati na tome, pa je tako hrvatski chocolatier Admir Karalić održao edukaciju slastičarkama iz Dolce Vite.

Admir nam je otkrio više o novoj recepturi i ponudi koju će Dolce Vita imati za posjetitelje.

“Mi u principu svake godine osmislimo nešto novo, u suradnji s vlasnikom Vladimirom Drežnjakom. Nazovimo to obnavljanje krvne slike kolača u Požegi, pa smo tako i ove godine odlučili predstaviti nešto novo i zanimljivo.”

Sočna šnita

Dunja, jabuka i chia sjemenke. Koristili su pirovo brašno što je dosta zdravija varijanta za upotrijebiti u kolačima. Zajedno s jabukama i grožđicama, koje su prethodno namočene u rum tako da puste jednu finu aromu.

“To se sve skupa peče i dobijete jedan zanimljivi biskvitni kolač, malo drugačiji. Pir mu daje jednu slatkoću, a s druge strane imate jabuke koja daje malu količinu kiselosti. Tako da je sasvim nešto drugačije.” – dodao je Admir.

Orah-čokolada

“Išli smo na neki tradicionalni kolač koji je dosta zastupljen, u Slavoniji je dosta zastupljen orah. Na to smo gledali, ali da ga napravimo u nekakvoj modernijoj verziji.”

Koristili su orah i tamnu belgijsku čokoladu koja je 70% čokolada. Ono što je drugačije, ponovo se koristi pirovo brašno za sami biskvit. Što je zdravije i daje slatkastu notu kolaču.

Caramel jazz

“To je jedna jako zanimljiva priča, caramel jazz je u principu kolač koji je nastao prošle godine u ovo vrijeme. Sinula nam je ideje pošto smo dobili jednu specifičnu čokoladu koja se zove Amber. Ona ima jedan određeni certifikat koji se zove “Cacao-Trace” di se točno određena količina novca vraća proizvođaču zbog tog kakaovca.”

“Mi smo na temelju tog kakaovca pomoću fermentacije dobili jednu finu čokoladu koja u sebi ima jednu lijepu notu karamela. Dakle to je bijela čokolada s okusom karamela, iako unutra nije dodan karamel, nego je dobiven fermentacijom. Dole nam je keks, prhko tijesto, mousse kolača je od Amber čokolade. U sredini je dodan karamel s cvijetom soli, to je jedan umak koji smo radili. Izvana je kolač prekriven nekakvom čokoladnom crunchy glazurom s lješnjacima.”

Mak torta

“Za ovu tortu smo također išli na jednu tradicionalnu soluciju. Mak je malo drugačiji, tu smo dodavali malinu, koja idealno paše s makom. Unutra je biskvit koji je napravljen s tamnom čokoladom. U sredini je mak i imamo mousse od tamne čokolade, te glazuru od maka. Tako da smo radili nekakav tradicionalni klasični kolač od maka ali moderniji.”

Za kraj je Admir pozvao sve da dođu u Dolce Vitu i probaju što su to smislili

“Dođite i probajte nove ukusne kolače i torte koje smo smislili za vas! Kad vam netko priča ili kad negdje pročitate, to je drugačije. Najidealnije je otići probati i uvjeriti se sami za sebe.” – zaključio je Admir Karalić.

Naše nove kolače i torte možete probati u Dolce Viti na adresi Ulica svetog Florijana 15 u Požegi.

Također smo pisali – Mama Mia – Proširen ambijent i 30% popusta na Napoletana pizze