Crna kronika

Nepoznati počinitelj usmrtio divljač

11-10-2022 • 08:33
Rva
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je iz oružja odstrijelio jelensku divljač.

Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske: U razdoblju od 7. do 10. listopada 2022. u lovištu u blizini mjesta Novo Zvečevo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz oružja odstrijelio jelensku divljač. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Protuzakoniti lov i ribolov“.

Iz šume otuđena stabla

U razdoblju od 1. rujna do 1. listopada 2022. u šumskom dijelu u blizini mjesta Gornji Grahovljani, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla hrasta u vlasništvu 60-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila

U utorak 11. listopada 2022. oko 2.45 sati u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,45 promila upravljao 29-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 29-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske zabilježena su dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Industrijskoj ulici i u Jakšiću u Ulici Alojzija Stepinca.