Crna kronika

Oštetio tri automobila, napustio mjesto prometne nesreće, vrijeđao policajce

28-06-2022 • 09:40
Rva
64-godišnji vozač bio je pod utjecajem alkohola, te je napustio mjesto prometne nesreće, a prilikom postupanja je vrijeđao policijske službenike.

U ponedjeljak 27. lipnja 2022. u 20.05 sati u mjestu Prekopakra u Ulici dr. Ante Starčevića, 64-godišnji vozač  je pod utjecajem alkohola od 3,34 promila  upravljao osobnim automobilom marke „FORD“, daruvarskih registarskih oznaka prešao na suprotnu prometnu traku i lijevim bočnim dijelom udario u parkirani osobni automobil marke „HONDA“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 24-godišnjakinje nakon čega je nastavio s kretanjem te  je na kolnom ulazu udario u zadnji lijevi dio parkiranog osobnog automobila marke „MERCEDES“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 39-godišnjakinje. Nakon prometne nesreće udaljio se,  a da nije ostavio podatke o sebi kao ni vozilu kojim je upravljao.

Nakon toga, nastavio je kretanje i  vozilom prešao na suprotnu prometnu traku i sletio s ceste na kolni ulaz te prednjim lijevim dijelom udario u betonski most i zadnji dio parkiranog osobnog automobila marke „OPEL“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjakinje. U prometnoj nesreći 64-godišnjak je lakše ozlijeđen, a prilikom postupanja je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Protiv 64-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Republike Hrvatske.

Dragovoljna predaja eksplozivnih tvari

U ponedjeljak 27. lipnja 2022. u blizini mjesta Treštanovci, 61-godišnjak je prilikom poljoprivrednih radova na polju pronašao minobacačku minu.

Navedeno eksplozivno sredstvo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Oštećenje tuđe stvari

U vremenu od 10. do 27. lipnja 2022. u mjestu Sulkovci, nepoznati počinitelj (ili više njih) razbio je sedam prozora na zgradi željezničke stanice u vlasništvu Hrvatskih željeznica.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.