Kultura

Najava programa obilježavanja Svjetskog dana plesa u Požegi

27-04-2022 • 09:19
Rva
"Revel Revel" bit će u izvedbi 5 snažnih i žestokih profesionalnih plesnih umjetnica renomiranog Zagrebačkog plesnog ansambla u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar sa zadovoljstvom najavljuje 22. izdanje programa obilježavanja Svjetskog dana plesa u Požegi. Kao centralni dio proslave, na sam Svjetski dan plesa 29. travnja, Ilijana Lončar pozvala je sve sugrađane na plesnu predstavu “Revel Revel”.

“Revel Revel” bit će u izvedbi 5 snažnih i žestokih profesionalnih plesnih umjetnica renomiranog Zagrebačkog plesnog ansambla u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih.

Zanimljiv koreografski rad španjolske koreografkinje svjetskog glasa Roser Lopez Espinosa temelji se na snažnoj tjelesnosti, popraćenoj preciznošću, delikatnošću, akrobatskim elementima i inzistiranju na detaljima, a rezultat je vitalni i razigrani imaginarij, uz profinjenu poetiku i dozu humora.

Predstava će se otplesati 29. travnja u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervirati putem obrasca na web stranici Plesne radionice Ilijane Lončar gdje pišu i sve dodatne informacije o predstavi i autorskom timu. Prije početka predstave tradicionalno će se pročitati međunarodna i hrvatska poruka čije su ovogodišnji autori: Kang Sue – Jin, plesačica i umjetnička ravnateljica Korejskog državnog baleta te Plesni kolektiv Magija.

Također, uoči Svjetskog dana plesa, 27. travnja odigrat će se u dvije izvedbe plesne predstave

Predstava “POLYGON” za učenike nižih razreda Katoličke osnovne škole u produkciji Plesnog centra Tala čija je umjetnička voditeljica, ali i izvođačica u predstavi Larisa Lipovac Navojec – koju trenutno gledamo kao članicu žirija “Plesa sa zvijezdama”.

Obje predstave dio su projekta “Svi na plesnu predstavu” kojim UO Plesna radionica Ilijane Lončar uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske preko dva desetljeća nastoji popularizirati važnost suvremene plesne scene i plesnog odgoja za sve populacije. Sve kako bi se kvalitetno stvarala i razvijala zahtjevna kazališna publika i u manjim sredinama.

Jedan od osnovnih ciljeva je decentralizirati umjetnost i pružiti priliku Požežanima da i visoko produkcijske plesne predstave bude moguće dovesti na scenu Gradskog kazališta Požega kao i u druge požeške izvedbene prostore.

Ovogodišnji program obilježavanja Svjetskog dana plesa obogatit će i dva gostovanja plesača UO Plesne radionice Ilijane Lončar

28. travnja 2022. četiri koreografije predstavljat će Požegu na 17. Trešnjevačkim plesnim susretima u Zagrebu u sklopu večeri suvremenog plesa i klasičnog baleta. Također s dvije koreografije predstavit će se u Samoboru 30. travnja 2022. na “Danima plesa” u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta.

Ilijana Lončar gostovala je kod Matka te pozvala sve zainteresirane da dođu ovaj petak u Gradsko kazalište Požega. Cijeli razgovor poslušajte u nastavku