Gospodarstvo

Mnoštvo sadržaja nas očekuje na 7. Agrotour Slavonija sajmu

19-09-2022 • 14:25
Tena Protić
Ovog vikenda Požega će biti središte poljoprivredne kulture, a više o tome rekla je voditeljica marketinga i prodaje Poljoprivredne televizije, Danijela Ergović tijekom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Već tradicionalno, početak jesenskih poljoprivrednih radova obilježit će sajam seoskog turizma – 7. Agrotour Slavonija. Ovog vikenda Požega će biti središte poljoprivredne kulture, a više o tome rekla je voditeljica marketinga i prodaje Poljoprivredne televizije, Danijela Ergović tijekom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“.

Na sajmu će se svi zainteresirani moći informirati o poljoprivrednicima kontinentalne Hrvatske, ali i šire.

„Iza organizacije sajma Agrotour Slavonija stoji Poljoprivredna televizija uz potporu Alles Elektrocentra i Zlatnog Luga, te naravno svih naših sponzora koji podržavaju sajam. Do ideje je došlo jer se uvidio manjak ovakvih sajmova u Požegi te prilika da se osobno umrežavaju svi proizvođači koji budu na sajmu. Oni razmjenjuju iskustva i naravno tu je prezentacija i prodaja njihovi proizvoda i usluga.“

„Pozivamo ovim putem i vlasnike OPG-a iz cijele kontinentalne Hrvatske, ako i turističke subjekte koji se bave seoskim turizmom. Uz njih će biti prisutni izlagači i prodavači poljoprivredne mehanizacije i repromaterijala, kao i izlagači drugih proizvoda i usluga.“ – rekla je Danijela Ergović.

Sajam Agrotour Slavonija održava se ove subote na Trgu Svetog Trojstva u Požegi s početkom u 10 sati službenim otvorenjem.

„Prvi Agrotour održan je 2016. godine s ciljem da se posjetiteljima sajma što bliže približi ponuda naših vrijednih OPG-ova. Takva domaća ponuda se ne može baš pronaći svakodnevno na policama trgovina. Mi ovim sajmom potičemo proizvođače na marketing, da ih osvijestimo koliko je marketing važan.“

Ove godine očekuje se preko 50 izlagača uz veliku ponudu domaćih proizvoda kao i domaću gastronomsku ponudu.

„Zaista smo sretni i zadovoljni, stvorio se veliki interes i to možemo zahvaliti našim izlagačima koji svake godine ne odustaju, dolaze u što većem broju i podržavaju nas. Ove godine nas očekuje bogata ponuda proizvoda – mliječni proizvodi, proizvodi od industrijske konoplje, pekmezi, ajvari, likeri, domaći kruh, domaći kolači, razni likeri, domaće rukotvorine i ručni radovi te tradicijske nošnje. Tačkrle će se kuhati na Trgu, to će biti domaća delicija koja podsjeća na djetinjstvo. Osim toga bit će vina, poljoprivrednog repromaterijal i strojevi.“ – dodala je.

Prošle godine započeli su jednu novu tradiciju – nagrađivanje izlagača.

„Obiđe ih naša komisija od tri člana, a najbolja tri uređena štanda dobivaju nagrade naših sponzora. Time naše izlagače potičemo na kreativnost, ali i da se svake godine okupe u što većem broju. Za kreativno uređen štand smatramo da će uvijek privući posjetitelje i potaknuti ih da kupe nešto. Naši sponzori iz godine u godine rastu i drago nam je što prepoznaju važnost Agrotour sajma.“

Također će biti izloženo 50 balona u kojima će se nalaziti sedam nagrada za sve posjetitelje koji se u 12 sati zateknu na Trgu Svetog Trojstva.

Sponzori sajma su između ostalih i Ministarstvo poljoprivrede, Požeško-slavonska županija, Grad Požega, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Turistička zajednica Grada Požege, Turistička zajednica Zlatni Papuk.

Kakav bi to bio događaj u gradu Požegi bez kulturno umjetničkog programa…

„Naš ovogodišnji suorganizator sajma je Folklorni ansambl Požega i počastit će nas svojim kulturno umjetničkim programom. Isto tako, pjevačka skupina iz Bekteža je svake godine uz nas, a s nama već treću godinu druže se i Vesele Šokice iz Slavonskog Broda. Ženska pjevačka skupina koja će nas nasmijati i uveseliti pjesmom i igrokazima. Novi gosti ove godine su nam muška pjevačka skupina Biđani iz Bickog sela pokraj Garčina. koji će slavonsku pjesmu prezentirati isto tako na pozornici. Tamburaši De Gotho će održavati dobar ritam i atmosferu na sajmu. Vjerujemo da će se svi veseliti i da će se zaplesati kao i svake godine.“ – rekla je Danijela.

Izlagači su na Trgu od jutarnjih sati, stoga pozivamo još jednom sve zainteresirane da se ove subote upute na sajam Agrotour Slavonija, ulaz je besplatan.

Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.