Društvo

Mnoštvo događanja za vikend, no kakvo vrijeme nas očekuje?

19-08-2022 • 07:35
Rva
Nedjelja će biti posebno hladna i popraćena kišom, na žalost organizatora događanja iz Požege i Pleternice, ali i hodočasnika Gospi Voćinskoj.

Ovaj vikend zaista ima ponešto za svakoga reklo bi se, no dolaskom mjeseca rujna, dolaze nam i hladniji dani popraćeni kišom. Upozorenje za opasne vremenske uvjete izdano je za sutra, 20. kolovoza, gdje će cijeli dan biti kiša s mogućom jakom grmljavinom.

Danas nas očekuje kiša u popodnevnim satima, a dnevna temperatura će biti do 28 °C, dok će sutrašnja biti do 24 °C. Nedjelja će biti posebno hladna i popraćena kišom, na žalost organizatora događanja iz Požege i Pleternice, ali i hodočasnika Gospi Voćinskoj. Dnevna temperatura bi trebala biti do 17 °C, uz mogućnost pljuskova.

Mnoga događanja smo već najavili, ove subote u Trenkovu nas očekuje 2. Ribarska večer. Također, Kulturno-umjetničko društvo Bektež organizira smotru folklora 26. Bekteške susrete s početkom u 18,30 sati. Ove subote održat će se i Dani češke kulture u Bjeliševcu s početkom u 17 sati.

U nedjelju, na blagdan Gospe Voćinske, održat će se u Voćinu s početkom u 18:30 sati, središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije, kad će i voćinska crkva biti proglašena Manjom bazilikom.

Nedjelja je također dan održavanja Nacionalne izložbe pasa u Požegi, o čemu smo detaljnije pisali. Večer je rezervirana za koncert polaznika Ljetnog tamburaškog kampa u Pleternici, koji se održava na Trgu bećarca s početkom u 19,30 sati.

Ovog vikenda također započinje nova sezone 3. Nogometne lige – Istok. Nogometaši požeške Slavonije u prvom kolu gostuju u Kneževim Vinogradima kod novaka u ligi Borca, a taj susret igrat će se u subotu, 20. kolovoza 2022. s početkom u 18,00 sati. U isto vrijeme igrat će i Vuteks Sloga – Đakovo Croatia, Sloga – Omladinac, Slavija – Čepin i Oriolik – NAŠK. U nedjelju, 21. kolovoza u 18,00 sati sastaju se Bedem – Darda, Graničar – Kutjevo i Svačić – Valpovka.