Politika

Ministar Piletić obišao radove na novoj zgradi Centra za socijalnu skrb u Požegi

25-11-2022 • 13:46
Rva
Ministar Marin Piletić naglasio je kako se radi na reformiranju sustava socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Početkom godine započeli su radovi na izgradnji nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Požegi. Nova zgrada u ukupnoj vrijednosti od 12 milijuna kuna gradi se u Županijskoj ulici kroz projekt “Novi centar – život u zajednici”, a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U svom radnom posjetu gradu Požegi, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić zajedno sa županicom Antonijom Jozić, zamjenikom županice Ferdinandom Trohom, gradonačelnikom Grada Požege dr.sc. Željkom Glavićem, gradonačelnicom Grada Pleternice Marijom Šarić i ravnateljem Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslavom Potočancem, obišao je radove na novoj zgradi.

Prethodno tome održan je radni sastanak u Županiji s gradonačelnicima i načelnicima, a više o radnom posjetu rekla je županica Antonija Jozić.

„Bili smo na otvorenju konferencije povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Nakon toga imali smo radni sastanak kod mene u Županiji, na kojem su nazočili gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije. Naravno uvijek sveprisutne teme projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije, posebice naglasak na projekt „Zaželi“ koji je u nadležnosti ministra Piletića. Isto tako, i drugi projekti koji će se, ja vjerujem, moći financirati iz Europskog socijalnog fonda koji je nedavno odobren od strane Europske komisije.”

„Nakon toga smo došli ovdje na gradilište nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Požegi, u pratnji i ravnatelja Centra gospodina Potočanca, kako bi ministar Piletić vidio kako napreduju radovi na ovom objektu. Naravno, zahvala u ime svih nas Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike što su prepoznali potrebe Požege i Požeško-slavonske županije te što nam je odobren ovaj hvalevrijedan projekt. Projekt koji će uskoro biti i završen, opremljen, a na korist svih onih ljudi koji radi svojih potreba dolaze u Centar za socijalnu skrb, ali naravno i radi boljih radnih uvjeta vrijednih djelatnika.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Ministar Marin Piletić naglasio je kako se radi na reformiranju sustava socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj.

„Zadovoljstvo mi je biti danas u Požegi, svjedočiti kako trošimo europska sredstva, odnosno kako podižemo standard u pružanju socijalnih usluga. U Gradskoj knjižnici sam također rekao da je nama cilj reformirati sustav socijalne skrbi tako da od svih naših 82 centra formiramo jednu jedinstvenu ustanovu koja će se zvati Hrvatski zavod za socijalni rad.”

“Dakle iz nekadašnjih 300 kvadrata, vjerujemo da će do Dana grada Požege iduće godine ovdje biti nova ispostava Zavoda za socijalni rad, današnji Centar za socijalnu skrb. Iz postojećih centara bi izdvojili Obiteljske centre koji također postaju jedinstvena ustanova. Dakle, na postojećem mjestu gdje je sada Centar, nastavit će djelovati Obiteljski centar. Kao što je rekla županica Jozić, definitivno povećavamo kvalitetu pružanja usluge i omogućujemo bolje uvjete rada našim socijalnim radnicima.“ – rekao je ministar Piletić.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac izvijestio je kako će radovi na samoj izgradnji biti gotovi do kraja godine.

„Do konca ove godine očekujemo da radovi budu gotovi, proteklog tjedna smo potpisali ugovor za opremanje. Rok isporuke opreme je dva mjeseca, dakle do siječnja bi trebala biti oprema, a kako je ministar rekao – nadamo se završnoj konferenciji i otvorenju do Dana Grada.“ – dodao je ravnatelj Potočanac.

Nova zgrada osigurat će bolje uvjete rada, kako za djelatnike, a još više za korisnike Centra za socijalnu skrb kojima će se povećati kvaliteta pružanja usluge socijalne skrbi u županiji i ljudima u potrebama. Na javnom natječaju posao izvedbe dobila je tvrtka L projekt d.o.o. Rajsavac.