Scena

Kutjevo briše granice: Nakon Željka Samardžića dolazi još jedna regionalna glazbena zvijezda

18-06-2022 • 17:17
Rva
U sljedeća tri mjeseca više od trideset različitih događanja u Kutjevu, Vetovu, Bektežu, Grabarju, Bjeliševcu… slikanja uz vino, promocije knjiga i radionice, glazbeni i zabavni program, kazališne predstave, kino pod zvijezdama, aktivnosti na otvorenom…

Kad je Grad Kutjevo najavio da će ove godine na Festivalu graševine koncert održati Željko Samardžić, glazbena zvijezda iz Srbije, podigle su se neke iznenađene obrve. Pjevači iz susjedne države gostuju u Hrvatskoj godinama, pa i desetljećima, no da njihove koncerte organiziraju ili suorganiziraju jedinice lokalne samouprave s područja Požeško-slavonske županije još uvijek je raritet.

Koncert Samardžića je održan uspješno, više tisuća ljubitelja svih generacija okupilo se na Trgu graševine i time poslalo jasnu poruku, kako organizatorima, tako i kritičarima. Hrabri potez mladog i neopterećenog kutjevačkog tima, predvođenog gradonačelnikom Josipom Budimirom, poslao je poruku i drugim (grado)načelnicima.

Od prije nekoliko dana Josip Budimir član je Nacionalnog odbora HDZ-a, uz Predsjedništvo najvišeg tijela stranke. Kad je došao na čelo Kutjeva na prijevremenim izborima 2014. godine kao 26-godišnjak bio je najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj. Od onda je prošlo osam godina, a o popularnosti u politički nepredvidivom Kutjevu govori rezultat da se prošle godine prošetao izborima i sa 74% glasova već u prvom krugu osvojio novi četverogodišnji mandat.

Često svojeglav i zbog toga ne uvijek u idiličnim odnosima s konzervativnijim lokalnim stranačkim kolegama, Josip Budimir sa suradnicima odlučio je u sljedeća tri mjeseca proslaviti ljeto i organizirati za mještane i posjetitelje više od trideset različitih kulturnih događanja. Za grad s manje od pet tisuća stanovnika poprilično ambiciozno, ali očito ostvarivo.

Osim u mjestu Kutjevu, najavljena su događanja i u Vetovu, Bektežu, Grabarju, Bjeliševcu… slikanja uz vino, promocije knjiga i radionice, glazbeni i zabavni program, kazališne predstave, kino pod zvijezdama, aktivnosti na otvorenom – sve to odvijat će se tijekom cijelog ljeta.

Među događanjima kao jedan od najzanimljivijih svakako je najava Koncerta TS Bisernica i Miroslava Ilića u Vetovu u nedjelju 14. kolovoza, dan prije neradnog blagdana Velike Gospe.

Cijeli program pogledajte na stranicama GRADA KUTJEVA.