Crna kronika

Kod 60-godišnjaka pronađena marihuana i stabljike marihuane

09-09-2022 • 08:21
Rva
Kod 60-godišnjaka pronađena marihuana i stabljike marihuane.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starosti 60 godina kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Brestovca u kojoj prebiva 60-godišnjak prilikom čega su pronašli  marihuanu te 24 stabiljke canabis marihuane.

Protiv 60-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U četvrtak 8. rujna 2022. oko 20.20 sati u Požegi u Ulici Kamenita vrata ispred terase ugostiteljskog objekta, 36-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,69 promila vikao i galamio na 64-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 36-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Kamenita vrata.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.