Crna kronika

Jučer dvoje ozlijeđenih u prometnim nesrećama

06-11-2022 • 08:20
Rva
Prometne nesreće su se dogodile u mjestu Prekopakra i između mjesta Požega i Mihaljevci

U subotu 5. studenoga 2022. oko 8.45 sati u mjestu Prekopakra u Ulici Stjepana Širca, 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, udario je u 12-godišnje dijete koje je u tom trenutku upravljalo biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza. U prometnoj nesreći dijete je teško ozlijeđeno. Vezano za navedenu prometnu nesreću slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Također je utvrđeno da je osobnom automobilu istekla važnost prometne dozvole te je 36-godišnjem vozaču na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 22.40 sati između mjesta Požega i Mihaljevci, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika u putni kanal, udario u zemljanu površinu te se vozilo odbacilo nazad na kolnik i prevrnulo na bok, nakon čega je u podvozje „Forda“  udario 26-godišnji  vozač osobnog automobila marke „Chevrolet“, požeških registarskih oznaka, a koji se iz suprotnog smjera kretao neprilagođenom brzinom. U prometnoj nesreći 18-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog, dok je 26-godišnjem vozaču na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Lipiku u Ulici Ergela.