Crna kronika

Iz osobnih automobila krao novčanike

02-11-2022 • 12:52
Rva
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege za kojeg se sumnjiči da je počinio četiri kaznena djela „Krađa“. Naime, osumnjičeni je dana 27. ožujka 2019. u jutarnjim satima u Požegi u Vranovačkoj ulici iz otključanog osobnog automobila otuđio novčanik u vlasništvu 74-godišnjakinje u kojem su se nalazili dokumenti, novac i bankovne kartice. Zatim je dana 17. rujna 2021. na području Požege iz osobnog automobila otuđio novčanik u kojem su se nalazili dokumenti, bankovne kartice i novac u vlasništvu 56-godišnjaka.

Također je utvrđeno da je dana 2. studenoga 2021. u poslijepodnevnim satima u Požegi u Ulici sv. Roka iz otključanog osobnog automobila otuđio torbicu u kojoj su se nalazili dokumenti, bankovne kartice i novac u vlasništvu 28-godišnjaka, dok je 3. veljače 2022. u poslijepodnevnim satima u Požegi u Ulici Antuna Mihanovića iz otključanog osobnog automobila otuđio novčanik u kojem su se nalazili dokumenti, bankovne kartice i novac u vlasništvu 29-godišnjakinje.

Provaljeno u kuću

U razdoblju od 15. rujna do 27. listopada 2022. u Požegi u Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 44-godišnjaka i otuđio televizor. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

U utorak 1. studenoga 2022. oko 12.35 sati u mjestu Drškovci u Ulici braće Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili moped kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 2,86 promila upravljao 34-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Istoga dana, oko 13.25 sati u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,94 promila upravljao 46-godišnjak.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 34-godišnjaka slijedi i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Prometna problematika

Tijekom proteklih 48 sati na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Njemačkoj ulici.