Društvo

[Fotogalerija] Uspješno održan 7. Festival kulenove seke

27-03-2022 • 08:04
Tena Protić
Nakon pauze uzrokovane pandemijom, ove godine održan je Festival kulenove seke, sad već tradicionalni i međunarodni.

Nakon pauze uzrokovane pandemijom, ove godine održan je Festival kulenove seke, sad već tradicionalni i međunarodni. Rezultati vremena u kojem se nalazimo se svakako i dalje vide, tako da je ove godine bilo 72 uzorka za ocjenjivanje, što je svakako veliki broj, ali manji od onog što je bilo prijašnjih godina. Dodijeljene su brončane, srebrne i zlatne plakete, pet velikih zlata, vice šampion i naravno šampion Festivala kulenove seke.

Organizator Vladimir Protić zahvalio je svima što su došli u tako velikom broju s obzirom na situaciju, te se nada da će iduće godine ići sve po protokolu bez problema.

Također se ocjenjivao najljepše uređen stol, a Kulturno umjetnička društva su se pobrinula da stolovi budu bogati Slavonskim tradicionalnim jelima. Najljepši stol imao je KUD Ivan Goran Kovačić zajedno s Udrugom Veličanka, drugi najljepši stol imao je KUD Požeška dolina, treći su bili Matica slovačka “Kukučin Kuntarić” Jakšić. Kao i svake godine birala se ljepotica festivala, a ove godine to je Lana Soldo, prva pratilja je Leona Matišić, a druga pratilja je Anita Rotar.

Šampion Festivala kulenove seke je 20-godišnji Lovro, a dolazi iz Velike. Ovo mu je prvi put da se natječe te je rekao kako je sam radio svoju kulenovu seku koja mu je donijela pobjedu.

Vice šampion Festivala kulenove seke je natjecatelj Nikola Barišić iz Valpova. Ocjenu publike za svoju kulenovu seku dobio je broj 23, a nagrada je otišla Ivici Matijeviću iz Vidovaca i Planinarskom društvu Mališćak.

Pogledajte fotogaleriju i dio atmosfere sa 7. Festivala kulenove seke.