Kultura

[FOTO/VIDEO] Impro Dance Art Lab Požega

31-12-2022 • 09:08
Rva
Nešto drugačije na požeškoj plesnoj sceni - Impro Dance Art Lab Požega...

Projekt Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar donosi prezentaciju istraživačkog i plesno-glazbenog projekta Impro Dance Art Lab Požega. Moje srce je veliko kao kuća, jako dugo vremena imam želju okupiti ovakvu ekipu kroz jedan istraživački projekt, rekla je sama Ilijana Lončar.

„Hrabrosti do sada nisam imala, drago mi je da sam uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske prije svega, i natječaja koji je omogućavao upravo ovakav način sastajanja. Dakle Natječaj poticanja suvremenog plesnog stvaralaštva kroz istraživački plesni projekt. Odmah mi se upalila lampica i hrabrosti sam skupila u komunikaciji s mojim bivšim požeškim plesačima, sada su oni već u vlastitim svjetskim karijerama. Drago mi je da su se odazvali pozivu i da organiziramo nešto ovakvo na samom koncu 2022. godine.“

“Ovaj istraživački i glazbeno-scenski projekt naziva je Impro Dance Art Lab Požega, tako da svaka zapravo riječ doista ima svoju puninu značenja kroz ono što će se vidjeti. Zahvalila bih se također Gradu Požegi koji nam je omogućio dva dana rada u samom Kazalištu. Posebno mi je drago što su nam se u ovom projektu pridružili glazbenici, mladi ali etablirani glazbenici Glazbene škole Požega, profesor Milan Filić na udaraljkama i Elizabeta Marjanović na klavijaturama. Zanimljivo je da je Elizabeta također naša bivša dugogodišnja plesačica.”

“Interakcija glazbe, zvuka, tijela, pokreta i plesa, a onda se možda dogodi i umjetnost…”

„Dio publike se nalazit s nama na pozornici i očekujemo jednu lijepu energiju i od njih. Specifičnost ovog projekta je upravo to da se stvara u trenutku, da se svi zapravo otvaramo jedni drugima. Odnos jedni s drugima, kako između glazbenika, tako između plesača u oba smjera, a onda nadamo se i između publike. Jedinstven je to i specifičan projekt, nismo još u Požegi ovo radili, na neki način svojevrsni izazov za sve nas.“ – dodala je Ilijana.

Uz Ilijanu su plesali Luka Švajda, Nataša Kustura, Laura Lončar, Anamarija Jakoubek i Marta Matošević.

Cijeli Impro Dance Art Lab Požega može se pogledati i na Youtube kanalu.