Kultura

[FOTO] Svečani prijem nagrađenih učenika Glazbene škole Požega

21-06-2022 • 13:48
Tena Protić
Ukupno 79 učenika Glazbene škole Požega ostvarilo je odlične rezultate na raznim natjecanjima, a danas su im dodijeljene zahvalnice.

U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održan je svečani prijem za učenike koji su tijekom školske godine postigli odlične rezultate na brojnim natjecanjima. Takva je tradicija da se na kraju školske godine održi ovakav prijem, a ravnatelj Alen Kovačević nije mogao sakriti svoj ponos za svakog pojedinog učenika koji je predstavljao Glazbenu školu i Požegu na natjecanjima.

„Neda se zbrojiti naš angažman na svim natjecanjima koje pohodimo i jednostavno nismo u mogućnosti organizirati prijem za nagrađene učenike nakon svakog, jer to bi bilo nekad i dva puta u jednom danu. Drago mi je da se potrefilo da je danas i Međunarodni dan glazbe, ujedno i zadnji dan škole, imamo mnogo razloga za slavlje.“

„Da podvučemo crtu na kraju i vidimo s čime se to možemo ponositi na kraju ove školske godine. Ukupno 79 učenika će biti prozvano, oni su sudjelovali na školskom, regionalnom, županijskom, nekom od međunarodnih natjecanja ili državnom natjecanju. Veliki ih je broj, svake godine sve više nagrada i više priznanja, entuzijazam definitivno vlada u našoj školi.“ – rekao je ravnatelj Alen Kovačević.

Na svečanom prijemu prisustvovali su zamjenik županice Ferdinand Troha i pročelnica Grada Požege Maja Petrović.

„Lijepo je danas biti u Glazbenoj školi u Požegi, još vas je ljepše pozdraviti na današnji dan u prigodi dodijele priznanja ponajboljima ove naše škole s kojom se ponosimo. Danas je poseban dan, danas je puno toga, ali i Dan glazbe – dan kada slavimo glazbu. Vjerujem da je ravnatelj to i mislio kada je odabrao ovaj dan. Čestitam vam, sa željom da i dalje nastavite biti najbolji, da budete na ponos svojim roditeljima i nama, a ponajprije da budete na ponos sebi.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha, koji je ujedno prenio i čestitke županice Antonije Jozić.

Svi učenici koji su kao solisti ili članovi komornih sastava osvojili nagrade na natjecanjima dodijeljena je zahvalnica i simboličan dar.

Također, proteklog tjedna održana je dodjela nagrade Oskar znanja pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj 2021./2022. godini, a o čemu smo pisali.

Na dodjelu Oskara pozvano je čak pet učenika i četiri nastavnika Glazbene škole Požega: Margareta Jakobović i mentorica Barbara Kšenek, nast.; Laura Vincer i mentor Ivan Luladžić, mag. mus.; Fran Matić i mentorica Kristina Banovac, mag. mus.; Ema Kovačević i Hana Knežević, mentorica Matea Šeremet, mag.mus.