Društvo

[FOTO] Otvorenje županijskog natjecanja Modelarske lige u Velikoj

13-05-2022 • 10:31
Tena Protić
Županijska razina natjecanja Modelarske lige održava se danas u sportskoj dvorani osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Velikoj.

Županijska razina natjecanja Modelarske lige održava se danas u sportskoj dvorani osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Velikoj. Na natjecanju sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola Požeško-slavonske županije, a po prvi puta se natječu učenici Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva.

Na samom početku natjecanja svima se obratio povjerenik natjecanja, Đuka Pelcl ispred Zajednice tehničke kulture Grada Požege.

“Požeško-slavonska županija daje doprinos održavanju Modelarske lige već dugi niz godina, ne zaostajemo. Nadamo se da ćemo iduće godine biti uspješniji po pitanju natjecatelja, danas je ovdje 26 ekipa. Jedna mala novina je da imamo tri ekipe mlađih učenika, to su budući mali modelari. Zahvaljujem se domaćinu, Općini Velikoj i osnovnoj školi koja nas je ugostila u svojoj školskoj dvorani.”

Ispred domaćina sve natjecatelje i njihove mentore pozdravili su ravnatelj osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Zdravko Barun i načelnik općine Robert Hofman.

“Izuzetna mi je čast da vas mogu pozdraviti ispred Općine Velika. Vama djeco mogu poručiti da ste vi gospodari svoje sudbine, da u ovim školskim danima ulažete u sebe, kako bi vam kasnije bilo lakše u životu. Organizatorima čestitam, jako je važno da se ovakva događanja i dalje održavaju. Svim takmičarima želim sreću, da uspijete u onome što želite.” – rekao je načelnik Robert Hofman, te proglasio natjecanje otvorenim.

Osim natjecateljskog dijela, popratni sadržaj ove manifestacije su tehničke radionice i izložbeni štand udruga u tehničkoj kulturi.