Kultura

Dva natjecanja i 1000 plesača ovog vikenda u Požegi

30-03-2022 • 10:58
Tena Protić
Tijekom ovog vikenda u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc natjecat će se više od 1000 plesača u mažoret i twirling plesu.

Tijekom ovog vikenda u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc natjecat će se više od 1000 plesača. U Požegi se održava 25. Državno prvenstvo u Mažoret plesu i 22. Državno prvenstvo u Twirlingu. Više o natjecanju rekla je ispred organizatora trenerica “Plesnog studija Marine Mihelčić Nataša Ledić koja je gostovala u jutarnjoj emisiji kod Matka.

Naime, ovog mjeseca Požega je bila domaćin još dva velika i važna natjecanja, u kojem je sudjelovalo 800 plesača. Održan je Dance World Cup, kvalifikacije za finale koje se održava u San Sebastianu u Španjolskoj.

“Moram reći da su prošli svi koje smo prijavili, možda ne baš u svakoj koreografiji, ali svaki od plesača u kategoriji koja je njemu bliska uspio je osvojiti prolaz u finale. Dakle preko 20 naših koreografija iz našeg Plesnog studija i našeg Plesnog kluba Boa, osvojili su dovoljan broj bodova da sudjeluju na natjecanju u San Sebastianu.”

“To je jedno od najvećih natjecanja koje broji do 12 tisuća plesača, 9 dana u dvije dvorane paralelno. Mi smo do sada bili na dva takva svjetska natjecanja, jedno u Sitgesu u Španjolskoj i u Bragi u Portugalu.” – rekla je trenerica Nataša Ledić.

Drugo natjecanje je Cro Dance Challenge, ono je bilo za plesače iz Hrvatske, a nekima je to bilo i prvo natjecanje.

Plesni studio je i tu osvojio nekoliko medalja u kategorijama za one najmanje, smatrate li da im je to odskočna daska za neka veća natjecanja kao što je DWC?

“Naravno, mi smo jedan plesni studio koji voli natjecanja i potičemo djecu da se natječu. Vjerujem da će im svakako to biti jedna odskočna daska za dalje. Na Cro Dance Challengu dobili smo najbolji solo ciciban, najbolji solo children i solo junior.”

“Također bih dodala kako organizator DWC na svako kvalifikacijsko natjecanje, da nekakve posebne nagrade za one koje smatra najboljima u posebnim kategorijama. Tako se moram pohvaliti da su tri od tih sedam nagrada, otišle baš u naš Plesni studio. Za najbolji solo senior dobila je Valentina Ivanišević, najbolji solo mini dobila je Bruna Poleto i za najbolji duet ukupno dobile su Lora Ledić i Tara Matijević. Sva ta djeca će dobiti plaćeni entrance fee za svjetsko natjecanje i naravno kotizacije.” – dodala je trenerica.

“Jako smo zadovoljni i jako ponosni na sve naše plesače. Zahvalila bi se i Gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji i Turističkoj zajednici županije jer su puno pomogli da budemo dobri domaćini natjecateljima iz tri zemlje. Ugostili smo plesače iz Makedonije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, vjerujem da su svi uživali u plesnom vikendu u Požegi.” – rekla je trenerica Nataša.

Ovog vikenda se ples u Požegi nastavlja, oko 1000 plesača natjecat će se na dva državna prvenstva.

Domaćin je Grad Požega, a organizatori su Požeške mažoretkinje i Twirling klub grada Požege. Najbolji iz twirlinga odlaze na Europski kup u Španjolskoj i Svjetsko prvenstvo u Torinu. Mažoretkinje se također bore za odlazak na Europski kup u Španjolskoj te na Europsko prvenstvo u Italiji, no za sad grad domaćin još nije poznat, dodaje trenerica Nataša.

“Svečano otvorenje Twirling natjecanja bit će u petak u 11,30 sati, a početak natjecanja je u 12 sati. Mažoret natjecanje počinje u subotu svečanim otvorenjem u 9,30 sati, a nastavlja se u 10,30 sati.”

“Pozivamo naravno sve zainteresirane da nas posjete u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ovog vikenda. Da pogledaju ove prekrasne sportaše koji će plesati tri dana i natjecati se. Svim natjecateljima želimo dobrodošlicu u naš grad Požegu i vjerujemo da će se svi dobro provesti.” – rekla je trenerica Nataša Ledić.

VEZANI ČLANAK

Požega domaćin natjecanja Dance World Cup