Društvo

[FOTO] Dječji tjedan – radionica izrade monograma

04-10-2022 • 09:41
Tena Protić
Radionicu izrade monograma vodila je Ljiljana Marić ispred Gradskog muzeja Požega, a učenici trećeg razreda Osnovne škole Antuna Kanižlića prvi su bili na redu za naučiti nešto o monogramima.

Dječji tjedan održava se u Požegi od 1. do 8. listopada, ove godine pod temom „Ljubav djeci prije svega“, a ovogodišnji moto je „Zavrti se, poskoči i u dječji tjedan doskoči!“ Jučer je prigodnim programom u Dječjem vrtiću Požega službeno otvoren Dječji tjedan, a danas je u organizaciji Gradskog muzeja Požega održana radionica za osnovnoškolce s područja grada Požege. Dječji tjedan u organizaciji je Grada Požege u suradnji s Društvom Naša djeca Požega te institucijama i udrugama s područja grada.

Radionicu izrade monograma vodila je Ljiljana Marić ispred Gradskog muzeja Požega, a učenici trećeg razreda Osnovne škole Antuna Kanižlića prvi su bili na redu za naučiti nešto o monogramima. Tako im je gospođa Ljiljana objasnila što su monogrami, kako da ih naprave ako imaju jedno ili dva imena, te kakva je povijest monograma i gdje se sve danas koriste.

U radionici sudjeluju učenici svih osnovnih škola s područja grada Požege, a u nastavku programa Dječjeg tjedna danas je predavanja u Gradskoj knjižnici Požega s početkom u 19 sati.

„Jako je lijepo što će se kroz Dječji tjedan održati predavanje gdje ćemo potpredsjednica udruge Klaudija Brblić Posedi, koja je ujedno i edukacijski rehabilitator te radi u osnovnoj školi baš na odjeljenjima gdje su djeca s teškoćama. Ja kao roditelj djeteta koji ima autizam i ona ćemo pričati o problemima s kojima se roditelji svakodnevno susreću od onog trenutka kada dijete dobije službenu dijagnozu. Ovom prilikom pozivam sve da dođu na to predavanje jer će biti vrlo korisno i edukativno, veseli me što će se to po prvi puta održati u našem gradu.“ – rekla je Danijela Medilović, predsjednica Udruge Mali princ prilikom predstavljanja programa.

Sutra nas očekuje glavni dio programa, veliki scensko-glazbeni program na Trgu sv. Terezije u Požegi s početkom u 10 sati, a organizatori očekuju veliki broj djece kao i prijašnjih godina.

U glazbeno-scenskom programu sudjeluju Dječji vrtić Radost, Dječji vrtić Leopold Mandić, Osnovna škola Julija Kempfa, Osnovna škola Dobriša Cesarić, Osnovna škola Antun Kanižić, Katolička osnovna škola, Glazbena škola Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Plesni studio Marine Mihelčić i Plesni studio ARTina. Program se održava na Trgu Svete Terezije s početkom u 10 sati, a u slučaju lošeg vremena sve će s održati u Gradskom kazalištu Požega.

Fotogalerija