Društvo

[FOTO] Prigodnim aktivnostima službeno je otvoren Dječji tjedan

03-10-2022 • 11:18
Tena Protić
Velika fotogalerija - Smijeh i radost na otvorenju Dječjeg tjedna

Svi dječji vrtići s područja grada Požege udružili su se danas i posjetili Dječji vrtić u Rudinskoj ulici, gdje su im domaćini priredili prigodni program i razne aktivnosti, sve kako bi otvorili Dječji tjedan. Tradicionalno kao i svake godine, Dječji tjedan održava se prvog tjedna u mjesecu listopadu, kako u Požegi, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega“, a ovogodišnji moto svega je „Zavrti se, poskoči i u dječji tjedan doskoči!“

Grad Požega nastavlja potvrđivati svoju titulu „Grad prijatelj djece“, a u suradnji s Društvom Naša djeca Požega i Udrugom Mali princ te ostalim ustanovama i udrugama s područja grada, i ove godine organiziraju Dječji tjedan. Na programu povodom otvorenja ispred Grada Požege prisutna je bila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, kao i predsjednica Društva Naša djeca Požega Sanja Mišić koja je rekla nekoliko riječi.

„Zaista je bilo prekrasno otvorenje, iznad svih očekivanja, Vrtić nam je ukazao veliku čast i otvorio Dječji tjedan. Ovim smo započeli, a očekuje nas još aktivnosti. Sutra je u 9 sati u prostoru Društva Naša djeca Požega radionica Gradskog muzeja Požega. Nakon toga, u 19 sati u organizaciji Društva i Udruge mali princ imamo jedno odlično predavanje u Gradskoj knjižnici Požega. U srijedu nas očekuje jedan spektakl na Trgu sv. Terezije, događaj za djecu i za odrasle s početkom u 10 sati.“ – rekla je Sanja Mišić.

Predstavljen program ovogodišnjeg Dječjeg tjedna

Ravnateljica Dječjeg vrtića Požega Sanela Kovačević poželjela je svima dobrodošlicu i najavila kakve ih aktivnosti sve očekuju u prostoru vrtića.

„Zahvaljujem se kolegicama i kolegama, svima koji su sudjelovali u ovom otvorenju, ravnateljicama Dječjeg vrtića sv. Leopold Mandić i Šareni svijet što su nam došli. Djeca su podijeljena u aktivnosti, pripremili smo za njih likovne i natjecateljske aktivnosti, fitnes, mali aerobik, sadnja bosiljka kojeg ćemo poslije upotrijebiti za ručak. Zahvaljujem se Društvu Naša djeca i Gradu Požegi na ukazanom povjerenju da održimo otvorenje. Ako smo uspjeli opravdati to povjerenje, mi smo jako sretni, no s obzirom na reakcije djece – bilo je fantastično.“ – rekla je ravnateljica Sanela Kovačević.

Fotogalerija