Gospodarstvo

[FOTO] Diplomirala zadnja generacija studenata Veleučilišta u Požegi

25-11-2022 • 12:35
Tena Protić
Na današnjoj posljednjoj promociji bilo je 85 diplomanata Veleučilišta u Požegi.

Nakon četvrt stoljeća rada Veleučilišta u Požegi, danas je održana posljednja promocija studenata prvostupnika i studenata koji su završili poslijediplomski specijalistički studij. Veleučilište u Požegi je dosad promoviralo ukupno 4.038 studenata, od čega je 308 studenata završilo poslijediplomski specijalistički studij. Okrugla obljetnica se poklopila s godinom preustroja, naglasio je dekan dr.sc. Borislav Miličević, gdje je Veleučilište postalo Fakultet turizma i ruralnog razvoja.

„Završavamo tako jedan lijepi životni ciklus. Svi studenti će, nadamo se, nastaviti dalje suradnju s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u našoj udruzi Alumni. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli, najviše kroz zapošljivost naših studenata koja je po statističkim podatcima negdje na razini 75%. Moramo se još jednom osvrnuti na protekle četiri godine kad smo si uistinu dali truda radeći na kvaliteti, svi mi zajedno – studenti i profesori, tako da smo u zadnjoj akreditaciji postali najbolje veleučilište u Republici Hrvatskoj. Na taj način smo stekli pravo da iskažemo ambiciju i razvijemo se u sveučilišnu sastavnicu, u fakultet. Uspješno smo i taj proces priveli kraju, ovih dana smo sve studente preveli sa veleučilišnih studija i svi studenti danas studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja.“

„Kolege koje danas promoviramo, nakon četvrt stoljeća rada Veleučilišta, ujedno su i generacija koja je dala najveći doprinos napretku. Uz njihovu pomoć i njihov trud smo uspjeli podići razinu kvalitete, pa smo danas sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, jednog od četiri najveća sveučilišta. Naravno, sastavnica koja je registrirana u Požegi, i koja će ovdje ostati, nastaviti provoditi sve svoje dosadašnje studije, a nove, moderne, koje smo u prethodnim godinama akreditirali, nastavit ćemo u budućnosti unaprjeđivati i razvijati. Pred nama je cijeli niz izazova, došlo je vrijeme da još više vratimo zajednici koja nas je tako dobro podržavala svih ovih četvrt stoljeća, koje smo radili i živjeli s našim studentima ovdje u Požegi.“ – rekao je dekan dr.sc. Borislav Miličević.

Na današnjoj posljednjoj promociji bilo je 85 diplomanata Veleučilišta u Požegi.

Veleučilište u Požegi sukladno pravilniku o ocjenjivanju dodjeljuje posebne pohvale studentima s najboljim prosjekom ocjena svih položenih ispita. Rahela Ivanešić zaslužila je pohvalu „Magna Cum Laude“ specijalist za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Trgovinsko poslovanje.

Stjepan Krstanac zaslužio je pohvalu „Magna Cum Laude“ za izniman uspjeh ostvaren na preddiplomskom stručnom studiju Vinogradarstvo – Vinarstvo – Voćarstvo. Ivana Šipek zaslužila je pohvalu „Magna Cum Laude“ specijalist za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Trgovinsko poslovanje. Ivan Bionda zaslužio je pohvalu „Cum Laude“ specijalist za izniman uspjeh ostvaren na specijalističkom diplomskom studiju Trgovinsko poslovanje.

Fotogalerija