Društvo

Bijeli izlet na Jankovac – HPD Gojzerica

28-02-2022 • 08:11
Rva
Od Požege do Velike pratila ih je kiša i susnježica, a po dolasku do starog kamenoloma ugodno su se iznenadili.

U ranim jutarnjim satima protekle kišne nedjelje, desetak hrabrih planinara Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica, uputilo se na opuštajući izlet na Jankovac. Inicijator i vodič izleta bila je Nikolina Lozinjak. Od Požege do Velike pratila ih je kiša i susnježica, a po dolasku do starog kamenoloma ugodno su se iznenadili.

Tamo ih je dočekalo desetak centimetara snijega kojeg je poslije na Papuku bilo znatno više. Nakon sat i pol hodanja po snijegu, dolaze do Planinarskog doma Jankovac gdje su zastali okrijepiti se šalicom čaja. Nakon kratkog odmora u jednom od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj, prošetali su dijelom Grofove staze koja vodi do veličanstvenog, 35 metara visokog, slapa Skakavac. Koji je zbog oborina pun vode te su ga mogli vidjeti u punoj snazi.

“Povratak je protekao u jednako opuštenom tonu uz pokoju zabavnu anegdotu i grljenje bukvi. Zaista je vrijedilo i ovu nedjelju provesti u prirodi. Do nekog sljedećeg druženja šaljemo vam veliki planinarski pozdrav!” – dodaju iz HPD-a Gojzerica Požega.

Planinarsko-edukativni izlet ”Gojzerica” i ”Pegaza” na Rudine