Crna kronika

Bijeg s mjesta prometne nesreće

29-07-2022 • 11:09
Rva
Bijeg s mjesta prometne nesreće.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Kaptol.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Našica kojeg se sumnjiči da je u vremenu od 8. do 10. lipnja 2022. u Požegi u Industrijskoj ulici u prostoru autopraonice otuđio motornu kosilicu.

Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Požar na kući

U četvrtak 28. srpnja 2022. oko 10 sati u Požegi u Ulici Nikole Tesle, uslijed pregrijavanja i zapaljenja ventilatora došlo je do požara u potkrovlju kuće u vlasništvu 55-godišnjaka. U požaru je nagorio dio krovišta, materijalna šteta se procjenjuje na oko 4.000,00 kuna.

Dragovoljna predaja streljiva

U četvrtak 28. srpnja 2022. u Pakracu, anonimni građanin je policijskim službenicima predao pet komada streljiva.

Navedena eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Najava akcije u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.