Sport

Antonio Đurčević na prvenstvu Hrvatske u trčanju na 1 sat!

04-04-2022 • 07:33
Tena Protić
On je ovim rezultatom osigurao svoje mjesto u top 5 najboljih rezultata od postojanja Hrvatske atletike.

Ovog vikenda održano je prvo izdanje prvenstva Hrvatske u trčanju na 1 sat, u organizaciji Atletskog kluba Agram. Natjecanje je održano na atletskom stadionu u sklopu parka “Mladost” u Zagrebu.

Antonio Đurčević osvojio je 4. mjesto na prvenstvu Hrvatske u trčanju na 1 sat!

Antonio je rođen u Brestovcu te je član Atletskog kluba Žumberak iz Zagreba. On je ovim rezultatom osigurao svoje mjesto u top 5 najboljih rezultata na jedan sat od postojanja Hrvatske atletike.

“Osvojio sam 4. mjesto, te mogu reći da iz natjecanja izlazim zadovoljan. Uvjeti nisu bili bajni, od kiše, snijega do uvjetovanih patika u kojima se mora trčati. U jednom satu sam otrčao 17 643 metra.” – rekao je Antonio Đurčević.

“Ovom prilikom htio bi se zahvaliti treneru Borisu Šmičiklasu na smjernicama, te atletskom klubu Žumberak. Također se zahvaljujem Općini Brestovac što mi pružaju određeni oblik potpore, te što imaju razumijevanja za sport, pogotovo kao što je trčanje.” – dodao je Antonio.

Organizator prvog izdanja ovog prvenstva na našim prostorima kaže kako je glavna specifičnost ovog natjecanja to što nudi obrnuti princip vrednovanja trčanja na koji smo navikli.

“Umjesto zadane dužine unutar kojeg se trudite postići što bolje vrijeme ovdje je zadano vrijeme unutar kojeg se trudite postići što bolju, odnosno veću dužinu koja se mjeri u metrima.” – kažu iz Atletskog kluba Agram.

“Vremenski uvjeti nisu bili idealni, ali sreća u nesreći je kako nisu bili ni presudni za ovakav tip natjecanja. Uz neke ‘mušice’ prije predviđenog početka utrke prvo su prednost imale dame na otvaranju istog, a zatim muškarci gdje je odaziv bio još veći od očekivanog radi čega smo imali dvije skupine. U konačnici je nastupilo 80 natjecateljica i natjecatelja.” – dodaju iz Atletskog kluba Agram.

Čestitamo još jednom Antoniu na ovom uspjehu te želimo još puno odličnih rezultata na budućim natjecanjima!