Crna kronika

Akcija policije ovog vikenda – na što vozači trebaju posebno paziti

24-06-2022 • 10:28
Rva
Policijsko izvješće - Najava akcije za vikend, dva bijega s mjesta prometne nesreće i vožnja pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Na području Policijske postaje Pakrac u ponedjeljak, 27. lipnja 2022. provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske upozoravaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44- godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba kojeg se sumnjiči da je 1. svibnja 2021. u večernjim satima u mjestima Gaj i Marino Selo provalio u trgovine u vlasništvu trgovačkog društava iz Bjelovara iz kojih je otuđio cigarete. Također je utvrđeno da je u razdoblju 1./2. svibnja 2022. u mjestu Poljana provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska iz koje je otuđio cigarete.

Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Kod 21-godišnjaka pronađena marihuana

U četvrtak 23. lipnja 2022. policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice te su kod 21-godišnjaka pronašli manju količinu marihuanu.

Protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U četvrtak 23. lipnja 2022. oko 20.50 sati u Požegi u Mesničkoj ulici, 56-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,30 na ulici vikao i galamio.

Budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj i Mlinskoj ulici, te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Industrijskoj i Ulici Alojzija Stepinca.