Crna kronika

51-godišnjak pod utjecajem alkohola vikao na 45-godišnjakinju

27-07-2022 • 08:59
Rva
51-godišnjak pod utjecajem alkohola vikao na 45-godišnjakinju.

U utorak 26. srpnja 2022. oko 15.30 sati u mjestu Novo Selo, 51-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,09 promila vikao na 45-godišnjakinju.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 51-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požari tijekom protekla 24 sata

U utorak 26. srpnja 2022. oko 11.15 sati u mjestu Podgorje, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru na kojem  su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 11.30 sati između mjesta Donja Obrijež i Kapetanovo Polje, na neutvrđeni način došlo je do požara na nasipu uz korito rijeke gdje je izgorjela suha trava.

Dragovoljna predaja dvije ručne bombe

U utorak 26. srpnja 2022. oko 11 sati u koritu rijeke Bijele između mjesta Brekinska i Strižičevac, policijski službenik je pronašao preko 150 komada odbačenog streljiva.

Istoga dana, oko 13.45 sati anonimni građanin je policijskim službenicima predao dvije ručne bombe.

Navedena eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i eksplozivna sredstva, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Lipiku u Udinskoj ulici, i u mjestima Omanovac i Poljana.