Crna kronika

37-godišnjak teško ozlijeđen kod Vetova

23-05-2022 • 09:00
Rva
Izvješće PU požeško-slavonske.

U nedjelju 22. svibnja 2022. oko 19 sati na nerazvrstanoj makadamskoj cesti između mjesta Vetovo i Podgorje, 37-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim motociklom marke „Yamaha“, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te pao i teško se ozlijedio. Protiv 37-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 62 prekršaja, od čega ističemo po šest  prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i korištenja mobitela tijekom vožnje, 12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa i 18 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 21. svibnja 2022. oko 21 sat u mjestu Ruševo gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 38-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom, dok mu je od Općinskog suda u Slavonskom Brodu izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilima „B“ kategorije. Za počinjene prekršaje počinitelju će biti izdan prekršajni nalog u iznosu od 20.000,00 kuna.

Kod petorice muškaraca pronađena marihuana

U petak 20. svibnja 2022. oko 23.50 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su kod 33-godišnjaka pronašli marihuanu.

 U subotu 21. svibnja 2022. oko 1.15 sati u istoj ulici kod 21-godišnjaka je pronađena manja količina marihuane.

Istoga dana, oko 21.50 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su kod 29-godišnjaka pronašli marihuanu.

U nedjelju 22. svibnja 2022. oko 1.20 sati također u Pleternici u Ulici Matije Gupca pronađena je marihuana kod 17-godišnjaka, dok je nešto kasnije oko 2.40 sati pronađena cannabis marihuana kod 46-godišnjaka.

Protiv svih počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.