Crna kronika

34-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i to tijekom zabrane vožnje

21-06-2022 • 10:30
Rva
Bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Novi Mihaljevci.

U ponedjeljak 20. lipnja 2022. oko 19.25 sati u mjestu Čaglin, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,90 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao 34-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 34-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između mjesta Vukojevica i Gradac i bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Novi Mihaljevci.

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 17. do 20. lipnja 2022. u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostoriju skladišta ugostiteljskog objekta u vlasništvu 64-godišnjaka i otuđio razne proizvode.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Požar na otvorenom prostoru

U ponedjeljak 20. lipnja 2022. oko 16.30 sati u Pakracu u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, 30-godišnjak je zapalio grane i suhu travu, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi nakon čega se požar proširio okućnicom.

Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Dragovoljne predaje u Pakracu i Kutjevu

U ponedjeljak 20. lipnja 2022. u Pakracu, 65-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao ručnu bombu, tromblonsku minu i 76 komada streljiva.

Istoga dana u Kutjevu, 53-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao strojnicu, zračnu pušku i 30 komada streljiva.

Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.