Crna kronika

30-godišnjak prevario sistem u automat klubu

07-10-2022 • 08:28
Rva
Policija: 30-godišnjak prevario sistem u automat klubu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Bjelovara kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela prijevare. Naime, osumnjičeni je dana 25. listopada 2021. u Požegi u Ulici Kamenita vrata u automat klubu od 25-godišnje djelatnice zatražio da mu u automat uplati iznos od 3 500 eura kako bi mogao igrati, što je ona i učinila, a 30-godišnjak je nakon izgubljenog iznosa napustio automat klub nepodmirivši navedeni iznos.

Nadalje, 30-godišnjak je dana 2. listopada 2022. oko 18.20 sati u Požegi u Ulici Matice Hrvatske u automat klubu od 26-godišnje djelatnice zatražio da mu promjeni novčani iznos od 600 eura u kune što je ona i učinila, no on joj nije dao novac te se udaljio iz objekta.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Također je utvrđeno da je u navedenom automat klubu 21-godišnjak prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike i on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Krivotvorenje isprave

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Jakšića kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“. Naime, osumnjičeni je dana 6. listopada 2022. upravljao teretnim automobilom na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Protiv 71-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nepoznati počinitelj usmrtio divljač

U razdoblju 2./3. listopada 2022. u lovištu u blizini mjesta Novo Zvečevo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz oružja odstrijelio jelensku divljač. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Protuzakoniti lov i ribolov“.

Požar

U četvrtak 6. listopada 2022. oko 21 sat u Pleternici u Ulici Ante Starčevića u krugu poduzeća na neutvrđeni način je došlo do požara na silosu za piljevinu. Slijedi očevid i utvrđivanje svih okolnosti nastanka požara.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.