Crna kronika

30-godišnjak dobio najveću novčanu kaznu proteklog vikenda

16-05-2022 • 09:15
Rva
Kako je bilo najavljeno, protekli vikend provedene su mjere pojačanog nadzora prometa.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 105 prekršaja, od čega ističemo 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 57 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 20. svibnja 2022. oko 23.35 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 30-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao teretnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 13.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.