Crna kronika

25-godišnjak iz Požege dolijao policiji

26-07-2022 • 09:39
Rva
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je 24. srpnja 2022. u mjestu Eminovci na nogometnom igralištu otuđio mobitel i zvučnike vlasništvo 41-godišnjakinje.

Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Provaljeno u trgovinu

U razdoblju 24./25. srpnja 2022. u Pleternici u Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva s područja Vinkovaca i otuđio novac i razne proizvode.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Nepoznati počinitelj oštetio optički kabl

U ponedjeljak 25. srpnja 2022. u mjestu Jakšić u Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je prilikom izvođenja radova oštetio optički telefonski kabel u vlasništvu T-coma.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Uništenje ili oštećenje javnih naprava“.

Dragovoljno predao ručnu bombu, topničko streljivo i upaljač mine

U ponedjeljak 25. srpnja 2022. u Požegi, anonimni građanin je policijskim službenicima predao ručnu bombu, topničko streljivo i upaljač mine.

Navedena eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Požari tijekom protekla 24 sata

U ponedjeljak 25. srpnja 2022. oko 12 sati u mjestu Kukunjevac, 63-godišnjak je zapalio suho lišće a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Istoga dana, oko 13 sati u Požegi u Ulici Kamenita vrata, došlo je do samozapaljenja plastične kutije i neonske lampe koja se nalazila na stropu u skladištu slastičarnice u vlasništvu 62-godišnjaka.

Nešto kasnije, oko 16.45 sati u mjestu Vetovo, na neutvrđeni način došlo je do požara na neobrađenom zemljištu kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.