Crna kronika

23-godišnjak BMW-om i pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

20-06-2022 • 10:48
Rva
23-godišnjak BMW-om pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću.

U nedjelju 19. lipnja 2022. oko 4.40 sati u blizini mjesta Alilovci, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do desnog zavoja zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici i na raskrižju Ulica Dubrovačke i kralja Tomislava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 45 prekršaja, četiri prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 23 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 19. lipnja 2022. oko 17.20 sati u mjestu Velika u Strossmayerovoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,06 promila upravljao 23-godišnjak. Također je utvrđeno da se kroz naselje kretao brzinom od 76 km/h i da nije koristio sigurnosni pojas.

23-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.